Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών: Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 ο κύκλος του Μουζακίου - Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ !

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον η 15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με εξαιρετικές χορωδίες από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, τα Βραχναίκα Πατρών Αχαΐας, το Ηράκλειο Κρήτης , την Ελασσόνα Λάρισας , την Άνοιξη Αττικής και τον Άγιο Νικόλαο Λεμεσού της Κύπρου .

Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί η Καρδίτσα δύο Χορωδίες από την Κύπρο , από τη Λεμεσό και την Πάφο .

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα του Νομού Καρδίτσας.

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ένας μεγάλος θεσμός, με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας, έχει καθιερωθεί πια στην Καρδίτσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και στον κόσμο στο είδος του. Μετά από δεκαπέντε (15) χρόνια παρουσίας, δυναμώνει και καθιερώνεται λόγω της μεγάλης συμμετοχής Σχολικών Χορωδιών, αλλά και της ανταπόκρισης του Κοινού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που με τις μελωδίες τους θα εμπλουτίσουν τη χορωδιακή πανδαισία όλων αυτών των ημερών.

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Στον μεγαλύτερο και Iστορικότερο Χορωδιακό θεσμό της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως, με μεγάλη συμμετοχή και φέτος Σχολικών Χορωδιών αλλά και Χορωδιών Ενηλίκων, κυρίως Μικτών από την Ελλάδα, την Κύπρο (2 Χορωδίες) και την Ιταλία θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και στην Μικρασιατική Καταστροφή με την ερμηνεία 2 Χορωδιακών έργων από την καντάτα «Μνήμες» , το «Φιλοξενία» και το «Ήλιε που βρέχεις» του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Σαμαρά.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κλπ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και τώρα στο Μουζάκι. Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από πλευράς σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Κύπρο, Ν. Κορέα, Ρωσία κλπ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος τους εφτά χιλιάδες (7000) μουσικούς – χορωδούς – εκτελεστές.

Την 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Μοναδική με τεράστια επιτυχία η επετειακή κλασική συναυλία στο «Σταυρό» Μαυρομματίου (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορωδιών στη 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Στον κορυφαίο θεσμό του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος χορωδίες από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα (Ελασσόνα, Φαλάνη), Πάτρα , Αθήνα, Πειραιάς, Γιαννιτσά, Στυλίδα, Καρδίτσα, Κόρινθος, Νεμέα, Άργος, Χαλκιδική (Νέα Μουδανιά, Νέα Τρίγλια) ,Κρήτη (Αρκαλοχώρι, Ηράκλειο), Δράμα, Ιταλία, Κύπρο (Λεμεσός, Πάφος) , Αλγερία κ.α.

Από 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2023 η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας χτυπά στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία θα προσφέρουν οι χορωδίες, που θα λάβουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας.

Για 41 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς. Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Η 15η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας , πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι αφιερωμένη στην κορυφαία Μαρία Κάλλας(1923-1977) για τα 100 χρόνια από την γέννηση της, στον Ιταλό Αναγεννησιακό συνθέτη Antonio Cesti(1623-1669) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του, στον κορυφαίο Άγγλο συνθέτη William Byrd(1543-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Αναγεννησιακό Άγγλο συνθέτη Thomas Weelkes(1576-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον σημαντικό Ιταλό συνθέτη της Σχολής της Ρώμης Giovanni Bernardino Nanino(1560-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του και στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Χρήστο Σαμαρά καθηγητή σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για σαράντα ένα (41) χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας.
Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλει ουσιαστικά ως συνδιοργανωτής η Περιφερειακή

Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Δήμος Καρδίτσας ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και διευθυντών Χορωδίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΗΜΕΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
ΚΑΡΔΙΤΣΑ – Hotel Κιέριον 8:00 μ.μ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1) Η Σχολική Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου υπό την διεύθυνση της Μαρίας Μαυρομανωλάκη

2) Η Σχολική Χορωδία του Γενικού Λυκείου Βραχναίκων υπό την διεύθυνση της Δήμητρας Πίτσου

3) Η Σχολική Χορωδία του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Θεμιστοκλή Κρητικού

4) Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας υπό τη Διεύθυνση της Μάχης Παγάνα.

5) H Χορωδία του Γυμνασίου Άνοιξης Αττικής υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μάθου.

6) Η Σχολική Χορωδία του Λυκείου Αγίου Νικολάου Λεμεσού Κύπρου υπό την διεύθυνση της Βούλας Λαζάρου.

ΧΟΡΗΓΟΙ

MOUZAKI PALACE
KIERION HOTEL
HOTEL ARNI DOMOTEL
HOTEL ASTRON
HOTEL AYRA
TRAVEL ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΤΑΒΕΡΝΑ 18ΓΡΑΔΑ
ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΜΙΛΑΝΕΖΑ
ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
ΟΥΖΕΡΙ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟ «ΦΑΓΟΤΟΠΙ» ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ
COMPULAND
ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «LA FIAMMA”
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ «ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»
PRITSAS ENERGY
ACS
VIDEO ΚΟΛΟΒΟΣ
ΤΑΒΕΡΝΑ ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ
ΤΑΒΕΡΝΑ «ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ»
ΤΑΒΕΡΝΑ «ΣΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑ» ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article
«ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2023» Την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Δημαρχείο Πύλης - Γέμισε «Λαζαρίνες» το Δημαρχείο Πύλης σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

«ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2023» Την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Δημαρχείο Πύλης

Next Article
Με ένα μετάλλιο και δύο θέσεις στην 8αδα επέστρεψαν δύο Καρδιτσιώτες από το παγκόσμιο κλειστού στίβου διαχρονικών αθλητών

Με ένα μετάλλιο και δύο θέσεις στην 8αδα επέστρεψαν δύο Καρδιτσιώτες από το παγκόσμιο κλειστού στίβου διαχρονικών αθλητών

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”