Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Mouzaki Palace το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Μουζάκι το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας - Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Mouzaki Palace το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Mouzaki Palace το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 2 και μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο Μουζάκι το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας (Β φάση), με μεγάλη συμμετοχή και Επτανησιακών Χορωδιών αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, (Αλεξανδρούπολη, Μεσσήνη Καλαμάτας, Αγρίνιο, Πολύκαστρο, Χαλάνδρι, Χαλκιδική κ.α). Καταπληκτικές χορωδίες, πολύ γνωστές και καθιερωμένες θα κλείσουν το τριήμερο του Φεστιβάλ με την συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία οχτώ (8)χρόνια σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου υλοποιούνται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Μουζάκι Παλλάς, έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Κινήματος του Νομού Καρδίτσας συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προβολή του πανελλαδικά και Διεθνώς και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αφού έχει καθιερώσει και αναδείξει τα σημαντικότερα τουριστικά μέρη του Νομού, διαμέσου των συναυλιών του (Λίμνη Πλαστήρα, Θέατρο Λαμπερού-Θέατρο Πεζούλας, Μονή Κορώνας, Μονή Φανερωμένης Καλλιφωνίου, Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, Σπηλιά του Καραισκάκη, Αρχαίο Ναό του Απόλλωνα  στην Μητρόπολη κ.α.).

Η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας χτυπά έως 4 Δεκεμβρίου 2022 πλέον και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία προσφέρουν οι χορωδίες, που  λαμβάνουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας από Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Αγρίνιο, Καλαμάτα κλπ στο Μουζακι.

Για 40 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Mouzaki Palace το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο (1795-1872), για τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, στον μεγάλο σύγχρονο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (1922-2001) για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του, στον μεγάλο συνθέτη του Μπαρόκ Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (1685-1759), στον Καρδιτσιώτη ήρωα και αρχιστράτηγο της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1782-1827) και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο ΑΠΘ Χρήστο Σαμαρά.

Ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας, με τις πολύ υψηλού επιπέδου παρεμβάσεις του γοητεύει το  κοινό, παρουσιάζοντας και φέτος το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την 14η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ευχαριστεί για την ευγενική τους χορηγία τους: Hotel Kierion, Hotel Mouzaki Palace, Hotel Arni Domotel, Hotel Avra, Efthimiou Travel, Πιτσαρία «La Fiamma», Ταβέρνα «18 γράδα», Ταβέρνα «Ψeatόπολις», Τεχνικός Πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Compuland, VIDEO Κολοβός, ACS.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΣΤΗΝ ΑΊΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΜΟΥΖΑΚΙ ΠΑΛΛΑΣ».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 – ΩΡΑ 8.00 μ.μ. – ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  1. Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου «Αλθαία», Διευθύνει η Πανοπούλου Άννα
  2. Χορωδία 1ου και 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης, Διευθύνει ο Καρακαλπάκης Νίκος
  3. Χορωδία Δημοτικού σχολείου Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης, Διευθύνει η Σωτηριάδου ΘεοδώραTotal
0
Shares
Previous Article
Ετήσιο Μνημόσυνο Χρυσούλας Μάρμαρα - Ψήφισμα του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου μας Βάιου Μπάτρα - Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την απώλεια της συναδέλφου Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα - Σοκ στην τοπική κοινωνία: Δεν τα κατάφερε ο 20χρονος ποδοσφαιριστής του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου - 40ήμερο Μνημόσυνο Χρυσούλας Μάρμαρα - Συλληπητήριο μήνυμα των φορέων της TK Μαγουλίτσας για τον θάνατο του Χρήστου Μόρφου

40ήμερο Μνημόσυνο Χρυσούλας Μάρμαρα

Next Article
Στον 17ο Ημιμαραθώνιο Ράξας η πρώτη ευρεία χρήση της εφαρμογής Aesculapp

Στον 17ο Ημιμαραθώνιο Ράξας η πρώτη ευρεία χρήση της εφαρμογής Aesculapp