Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται ο καθαρισμός βλάστησης στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Καρδίτσας

Συνεχίζεται ο καθαρισμός βλάστησης στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Καρδίτσας

Συνεχίζεται ο καθαρισμός βλάστησης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της βλάστησης σε ερείσματα, πρανή και νησίδες σε όλους τους άξονες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε Καρδίτσας.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ήδη σε ένα μήκος 1800 χλμ. και ήταν ενταγμένες σε μια εργολαβία ύψους 240.000 ευρώ: “Μετά από μακροσκοπική και συνεχή παρακολούθηση του οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς μας ως Π.Ε Καρδίτσας, διαπιστώνεται κάθε χρόνο η εποχιακή έξαρση της πλευρικής φυτοκάλυψης, τόσο σε επίπεδο χόρτων όσο και σε ξυλώδη φυτά και δέντρα. Αποτέλεσμα είναι η μείωση της ορατότητας των οδηγών (κυρίως σε κόμβους), η απόκρυψη της κατακόρυφης σήμανσης και η επαύξηση κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Συνεχίζεται ο καθαρισμός βλάστησης στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Καρδίτσας

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, αντιμετωπίσαμε αυτά τα ζητήματα σε διάφορα σημεία στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά, στο εθνικό οδικό δίκτυο Καρδίτσας – Λάρισας, Καρδίτσας – Τρικάλων και Καρδίτσας – Αθηνών, αλλά και σε ένα τμήμα του Δήμου Μουζακίου. Εντός του Ιουνίου θα ακολουθήσει και νέα εργολαβία, η οποία θα καλύψει όλο το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της Π.Ε Καρδίτσας.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται με τη χρήση των κατάλληλων ειδικών μηχανημάτων και εργαλείων, από εξειδικευμένο προσωπικό και με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όπως έχω ξανατονίσει η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η πρόληψη των ατυχημάτων αποτελεί προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.”
Total
0
Shares