Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται η έκθεση της παλαιάς φωτογραφίας στην Οξυά

Η έκθεση άνοιξε τη Δευτέρα 8-8-2016 και θα διαρκέσει μέχρι την 15-8-2016

Στις 19.30 ώρα, της Δευτέρας 8-8-2016, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση και άνοιξε η αυλαία, στην αίθουσα παιδείας και πολιτισμού του πρώην Δημοτικού Σχολείου Οξυάς, της έκθεσης-διαγωνισμού παλαιάς φωτογραφίας με τίτλο “Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις ιστορίας Οξυωτών”, που οργανώνεται από το Σύλλογο Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας «Ο Άγ. Δημήτριος», και θα διαρκέσει μέχρι την 15-8-2016.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η γραμματέας του Συλλόγου, στους περίπου πενήντα επισκέπτες, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες της συγκέντρωσης των φωτογραφιών και βέβαια ανέλυσε το κίνητρο τους στόχους και τη σημασία της έκθεσης στην ιστορία και την πολιτισμική ταυτότητα των Οξυωτών.

Για τη διαγωνιστική διαδικασία και τη βράβευση, διευκρίνισε ότι κάθε παλαιά φωτογραφία αξίζει βράβευσης, ωστόσο η προκείμενη βράβευση επιδιώκει να τιμήσει την ευαισθησία του κατόχου τόσο για τη διάσωση του αντικειμένου όσο και των στοιχείων απεικόνισης. Οι φωτογραφίες, είπε, απεικονίζουν στιγμές από τη ζωή και το περιβάλλον της Οξυάς, από τη δεκαετία του 1920 μέχρι το 1980, και διαχωρίζονται σε θεματικές ενότητες όπως, το περιβάλλον, κοινωνικές εκδηλώσεις, ασχολίες, μετανάστευση, στρατιωτική ζωή κ.α. Μετά την έκθεση η συλλογή θα ταξινομηθεί εκ νέου και θα ενσωματωθεί  σε άλμπουμ, με προοπτική συμπλήρωσης και θα βρίσκεται στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, στη διάθεση των επισκεπτών. Τελειώνοντας αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρείχαν, ο Μιχάλης Γκέκας στα γραφιστικά, ο Σάκης Δεληγιάννης στην εκτύπωση, ενώ ευχαρίστησε στους Οξυώτες για την ανταπόκριση και παραχώρηση των φωτογραφιών.

Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης από τη γραμματέα και την ταμία του Συλλόγου. Έξω από την αίθουσα προσφέρονταν αναψυκτικά, γλυκά και διάφορα εδέσματα. Για την έκθεση, πέραν από τους Οξυώτες, έδειξαν ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή με την επίσκεψή τους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ιστοσελίδας mouzakinews.gr, Νίκος Πολίτης.

ekthesi_photo_oksia_1

ekthesi_photo_oksia_4

ekthesi_photo_oksia_2

ekthesi_photo_oksia_3

ekthesi_photo_oksia




Total
0
Shares
Previous Article

40ήμερο Μνημόσυνο Γεώργιου Σιαφάκα (πρώην Δασικού Υπάλληλου)

Next Article

Λαϊκοδημοτική βραδιά με ζωντανή μουσική στη Μαγούλα

Related Posts

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πορτή και Κανάλια του Δήμου Μουζακίου
Διαβάστε περισσότερα

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου – Σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα και σε περιοχές της Καρδίτσας

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου και σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα από 06:00 έως 08:00