Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

 Συνδεδεμένη – Ακατάσχετο Ενισχύσεων – Αραβόσιτος στη Νέα ΚΑΠ – Παράταση Αδειών Αγροτικών Μηχανημάτων

Συνδεδεμένη - Ακατάσχετο Ενισχύσεων - Αραβόσιτος στη Νέα ΚΑΠ - Παράταση Αδειών Αγροτικών Μηχανημάτων

 Συνδεδεμένη – Ακατάσχετο Ενισχύσεων – Αραβόσιτος στη Νέα ΚΑΠ – Παράταση Αδειών Αγροτικών Μηχανημάτων

  • A. Σκόνδρα με Γεωργαντά – Μελά –  Λυκουρέντζο για σοβαρά αγροτικά θέματα

Συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά, τον Πρόεδρο του OΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο είχε η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, για θέματα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού μας.

Η κ. Σκόνδρα συζήτησε με τον Υπουργό, για τις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όλων βεβαίως των αγροτοκτηνοτρόφων, εστιάζοντας παράλληλα, στις ενισχύσεις εκείνων, που λόγω της χαλαζόπτωσης, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του πλαφόν,  που προβλέπεται για την περιοχή τους.

Ακολούθως, η Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα του ακατάσχετου των ενισχύσεων και ζήτησε, να πάψει να υφίσταται το όριο των 7.500 ευρώ, τουλάχιστον για τους αγρότες εκείνους, οι οποίοι έχουν προβεί σε διακανονισμό, για τις όποιες οφειλές τους σε εφορία, ταμεία κλπ.

Στην συνέχεια, συζήτησαν εάν στην νέα ΚΑΠ, ο αραβόσιτος θα συμπεριληφθεί στη λίστα των αγροτικών καλλιεργειών, που θα λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

Επίσης, ζήτησε να μάθει την απόφαση του, μετά την εισήγηση του Γ. Γ. κ. Παπαγιαννίδη, σχετικά με το αν θα συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, οι κάτοχοι θερμοκηπίων χαμηλής κάλυψης.

Τέλος,  η Βουλευτής, ευχαρίστησε τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ικανοποίηση του αιτήματός της, που αφορά την εκ νέου παράταση των αδειών μεταβίβασης αγροτικών μηχανημάτων χωρίς κουβούκλιο προστασίας.

Παράλληλα, η κ Σκόνδρα, συζήτησε με τους Προέδρους ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, για όσα από τα προαναφερόμενα ζητήματα, άπτονται της αρμοδιότητάς τους. Συγκεκριμένα, για τις πληρωμές ενισχύσεων και για τα πορίσματα εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ.

Οι απαντήσεις που έλαβε στα όσα έθεσε η Βουλευτής, είναι,  για τις πληρωμές συνδεδεμένης ενίσχυσης, ο κύριος όγκος πληρωμής των παραγωγών θα πραγματοποιηθεί 22-23 Μαρτίου.

Όσο για τις περιπτώσεις παραγωγών που επλήγησαν από το χαλάζι, θα καταβληθούν σε δεύτερο χρόνο εντός Απριλίου, διότι πρέπει να προηγηθεί, η διασταύρωση με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ. Το σημαντικό όμως είναι, ότι η συνδεδεμένη θα καταβληθεί στο ακέραιο, ανεξάρτητα δηλαδή από την ποσότητα παράδοσης, αφού θα πληρωθούν σύμφωνα με τα δηλωθέντα στρέμματα και όχι με τα παραδοθέντα κιλά.

Ο κ. Γεωργαντάς, υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως, με το ζήτημα του ορίου ακατάσχετου ενισχύσεων, που του έθεσε η κ. Σκόνδρα.

Όσον αφορά, το πρόβλημα με τα θερμοκήπια χαμηλής κάλυψης, ο Υπουργός, εξήγησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό στην παρούσα χρονική περίοδο, από τη στιγμή που έχει δημοσιευτεί η πρόσκληση για το πρόγραμμα. Είναι όμως διατεθειμένος, να το εξετάσει αργότερα, εάν το πρόγραμμα νέων αγροτών ενισχυθεί με επιπλέον πόρους.

Τέλος, ο Υπουργός την ενημέρωσε, ότι πρόθεσή του  είναι να προτείνει την ένταξη του αραβόσιτου στις καλλιέργειες που με τη νέα ΚΑΠ, θα λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, παράλληλα με τα όποια άλλα θέματα, συνεχίζει εντατικά την ενασχόλησή της, όπως πάντα  με τα αγροτικά ζητήματα και προσπαθεί για την επίλυση, όποιων προβλημάτων προκύπτουν, μη παραλείποντας να βάζει στο τραπέζι προτάσεις της, πάντα προς όφελος του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

Αυτό είναι γνωστό και στους συναδέλφους της, που κατά καιρούς κατέχουν θέσεις ευθύνης και για αυτό, πάντα είναι διαθέσιμοι να συνεργαστούν μαζί της και να βρουν λύσεις.




Total
0
Shares
Previous Article
Aνοίγει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας την Πέμπτη 17 Μαρτίου

Aνοίγει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας την Πέμπτη 17 Μαρτίου

Next Article
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή σε περιοχή της Μαγνησίας

Κιλελέρ: Τους έκαναν έλεγχο για άδεια πώλησης ρούχων και βρήκαν κρυμμένα κοσμήματα