Συναυλία μουσικής δωματίου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Share

Συναυλία μουσικής δωματίου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου (Αγ. Βησσαρίου 37).

Ο Σπύρος Τάκας (βιολί, βιόλα), καθηγητής βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και η Ζωή Αθανασίου (πιάνο), καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, ερμηνεύουν σημαντικά έργα ρομαντικής εποχής για βιολί ή βιόλα και πιάνο.

Μεταξύ άλλων θα ακούσουμε τη σονάτα του Brahms για βιόλα και πιάνο σε φα ελάσσονα, ένα από τα τελευταία  έργα του συνθέτη, γραμμένη το 1884, μόλις μια ανάσα πριν τον 20ό αιώνα, που αποτελεί κορυφαίο έργο στο είδος του. Στο β μέρος της συναυλίας θα ακούσουμε τη μεγαλειώδη σονάτα σε λα μείζονα για βιολί και πιάνο του Cezar Franck, σύνθεση του 1886, έργο που αφιερώθηκε στον σπουδαίο βιολονίστα και προσωπικό φίλο του συνθέτη  Eugène Ysaÿe, ο οποίος είχε και την τιμή να το ερμηνεύσει για πρώτη φορά. Για το 4ο μέρος αυτού του έργου, το οποίο είναι γραμμένο στο μεγαλύτερό του μέρος στη μορφή του κανόνα, λέγεται ότι είναι ίσως ο πιο όμορφος κανόνας που γράφτηκε ποτέ στη μουσική!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δείτε επίσης