Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας στο Mouzaki Palace Hotel

Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας στο Mouzaki Palace Hotel

Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας στο Mouzaki Palace Hotel

Αύριο Παρασκευή στις 8:30 μ.μ στο Mouzaki Palace Hotel

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ – ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ – ΩΔΕΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μια σπάνια συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τον Ιταλικό Λαό προς τους πλημμυροπαθείς του Νομού Καρδίτσας με μια εξαιρετική επαγγελματική Ιταλική Ορχήστρα- Σολίστ και Mαέστρο, που σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας σχολικής – ωδειακής χρονιάς του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel, στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

H παρουσία των Ιταλών στο Νομό Καρδίτσας αυτές τις δύσκολες ημέρες για το Νομό Καρδίτσας και η συναυλία της Ιταλικής Ορχήστρας αποτελεί επίσης μία πράξη αλληλεγγύης του φίλου Ιταλικού λαού προς τους πλημμυροπαθείς κατοίκους του Νομού Καρδίτσας.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΔΗΜ του Δήμου Μουζακίου , την Περιφέρεια της Καμπανίας (Regione Campanie), το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας , το Μουσικό Σύλλογο Musicainsieme και το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Το 41Ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), τον Δήμο Μουζακίου, το ΕΒΕ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Θα εμφανιστεί η περίφημη Ιταλική Ορχήστρα «Orchestra da Camera Internazionale della Campania» με σολίστ τους Aldo Botta, κλαρινέτο και Deborah Colangelo, μετζοσοπράνο.

Διευθύνει ο Veaceslav Quadrini Ceaicovschi.

Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα των Verdi, Morricone, Pergolesi, Abos και Caccini.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου Νίκος Ευθυμιάδης επίσης, θα ενημερώσει γονείς και σπουδαστές του Ωδείου, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την λειτουργία του Ωδείου , τις σχολές , τα τμήματα , τα όργανα που θα διδάσκονται στο φετινό Σχολικό – Ωδειακό Έτος .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο το φιλόμουσο κοινό του Δήμου Μουζακίου κι όχι μόνο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική και σπάνια μουσική βραδιά πολύ υψηλού επιπέδου.

Προσκαλούνται γονείς, σπουδαστές, φίλοι της ποιοτικής μουσικής , Ιταλοσπουδαγμένοι του Μουζακίου, της Καρδίτσας και των Τρικάλων να απολαύσουν μία καταπληκτική επαγγελματική ορχήστρα από την Ιταλία, με την μεγάλη μουσική παράδοση.
Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, είναι ένας φορέας συσπείρωσης , δυναμικής και εμφανούς παρουσίας , που ενώνει τους πάνω από 50 χιλιάδες Ιταλοσπουδαγμένους, που βρήκαν φιλοξενία στα Ιταλικά Πανεπιστήμια από την δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ο Σύλλογος είναι μια γέφυρα Φιλίας & Συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό.

Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2002 στο αντάμωμα της Λίμνης Πλαστήρα , έχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις Αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους Ιταλούς του Bergamo, λόγω Covid, με κορυφαίες εκδηλώσεις στους Δελφούς και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

diethnes festival karditsas

sinavlia all 1

sinavlia all 2

sinavlia all 3

sinavlia all 4

sinavlia all 5

41o festival karditsas
Total
0
Shares