Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάρτηση f(Μαραντόνα)

Συνάρτηση f(Μαραντόνα)

Γράφει ο Θανάσης Θάνος

Οι συναρτήσεις είναι αλγεβρικές παραστάσεις της μορφής f(x). Το όριο των συναρτήσεων είναι από τις καλές ασκήσεις. Στον αγώνα των Εθνικών ομάδων Αγγλίας και Αργεντινής για το παγκόσμιο κύπελλο το 1986, ο Μαραντόνα πέτυχε ένα εκπληκτικό  γκολ. Ονομάστηκε γκολ του αιώνα. Θεωρείται το καλύτερο όλων των αγώνων παγκοσμίων κυπέλλων και γενικότερα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στο γκολ εκείνο οι κινήσεις του Μαραντόνα, οι διαδοχικές ντρίπλες προσομοιάζουν με τις διαδοχικές τιμές μιας συνάρτησης για τις διάφορες τιμές της μεταβλητής «χ», όπου εν προκειμένω μεταβλητή είναι η κίνηση του αριστερού ποδιού του, με τελική τιμή το όριο της συνάρτησης που για την συνάρτηση f(Mαραντόνα) το όριο είναι το ανεπανάληπτο γκολ.

Στη γνώμη του ο δημοσιογράφος κος Ηλίας Μαγκλίνης «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 28-11-2020 αναφέρει «Ο Μαραντόνα νεκρός στα εξήντα του πλέον ήξερε περισσότερο από τον καθένα να παίρνει παιχνίδια πάνω του, ολομόναχος. Να παίρνει ολόκληρες ομάδες πάνω του».

Και η δική μου γνώμη είναι ότι πράγματι κατάφερε, σχεδόν μόνος του, να αλλάξει τη ροή των ποδοσφαιρικών πραγμάτων σε ένα μεγάλο ποδοσφαιροκράτος με παράδοση στην Ιταλία. Κατάφερε να αναποδογυρίσει την Ιταλία ποδοσφαιρικά με το να φέρει στην κορυφή το φτωχό νότο γκρεμίζοντας απ’ αυτή τον πλούσιο βορρά. «Είναι ο εν ποδοσφαίρω την Ιταλία αναποδογυρίσας». Έτσι δικαιολογείται και το πένθος στη Νάπολη 11.200 χιλιόμετρα μακριά από το Μπουένος Άιρες. Με τη φανέλα της Νάπολι πέτυχε πέντε τρόπαια.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
Διαδικτυακά τα κάλαντα στον Δήμαρχο Μουζακίου, από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου

Διαδικτυακά τα κάλαντα στον Δήμαρχο Μουζακίου, από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου

Next Article
Asimina Skondra 656

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα

Related Posts