Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ και εκπροσώπους του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στο Μεταξουργείο, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αθανασίου Βούρδα και εκπροσώπων του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους της ηγεσίας της ΕΡΓΟΣΕ πάνω στα σιδηροδρομικά έργα στη Δυτική Θεσσαλία. Από το νομό Τρικάλων παρευρέθηκε ο Χρήστος Σιμορέλης και από την Καρδίτσα βρίσκονταν η Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και η Παναγιώτα Βράντζα.

Η συνάντηση καλέστηκε με αφορμή δημοσίευμα από το πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας που πρότεινε την απένταξη του έργου Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και την ένταξη του στο Κεντρικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, κάτι που όπως μας επιβεβαίωσε η ΕΡΓΟΣΕ δεν μπορεί να γίνει, άρα ισοδυναμεί με το να πάει το έργο στις καλένδες και η δυτική Θεσσαλία να μείνει χωρίς την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Από μέρους της ΕΡΓΟΣΕ ο κ. Βούρδας αναφέρθηκε συνολικά στις γραμμές Λάρισα-Βόλος που βρίσκεται στο Κεντρικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα που ανήκει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας. Από τη μεριά της ΕΡΓΟΣΕ τα πάντα είναι έτοιμα, όσον αφορά το έργο της ηλεκτροκίνησης με έτοιμα τεύχη δημοπράτησης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε ότι το έργο ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα δεν μπορεί να φύγει από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και μια τέτοια καθυστέρηση θα έθετε το έργο σε κίνδυνο απένταξης.

Ο Βουλευτής Τρικάλων τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό και κάλεσε του Δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλίας, τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειάρχη να πάρουν θέση άμεσα πάνω στο θέμα, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα εμπόδιο στην ολοκλήρωση του έργου.

Χρήστος Σιμορέλης




Total
0
Shares
Previous Article

Χειμερινή ανάβαση του Σ.Π.ΟΡ.Τ στη Λουπάτα

Next Article

Κοπή πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Πύλης