Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Βορίδη- Σκόνδρα: Διεξοδική συζήτηση για τα αγροτικά

skondra boriris

Σειρά συναντήσεων με Υπουργούς της κυβέρνησης, πραγματοποιεί η Βουλευτής Καρδίτσας κ Ασημίνα Σκόνδρα, προκειμένου να τους θέσει εκ του σύνεγγυς και αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες της και τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Να θέσει επίσης υπόψιν τους, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Νομού, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις και να υλοποιηθούν έργα, ώστε και η ποιότητα ζωής των κατοίκων να βελτιωθεί και να μπουν οι αναπτυξιακές βάσεις για το Νομό.

Η πρώτη συνάντηση που επέλεξε να έχει, ήταν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη.

Η κ. Σκόνδρα τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, συζήτησαν επί αρκετή ώρα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες, αλλά και την παραγωγή αυτή κάθε αυτή, μέσα σε ένα πραγματικά εγκάρδιο κλίμα, αφού έχουν συνεργαστεί ως πρώην συνάδελφοι πολλές φορές κατά το παρελθόν και συνδέονται με μια ειλικρινή φιλία.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Υπουργός γνωρίζει καλά την πεποίθηση της κ. Σκόνδρα, ότι ο πρωτογενής τομέας, είναι ένας εκ των τριών πυλώνων, που μαζί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, μπορούν να επιφέρουν την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και την ανάπτυξη στη χώρα.

Τα θέματα που έθεσε η Βουλευτής και κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν:

– Το υψηλό καλλιεργητικό κόστος

-Τις ανοιχτές τιμές των προϊόντων

-Την αντιμετώπιση των παράνομων  ελληνοποιήσεων

-Την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ

-Κίνητρα για συμμετοχή αγροτών σε συνέργειες και ομάδες καθώς και

-Τα υψηλά ασφάλιστρα και την υπερφορολόγηση  των αγροτών

Η κ. Σκόνδρα κατέθεσε προτάσεις και απόψεις της επί των ζητημάτων αυτών, τις οποίες ο αρμόδιος Υπουργός τις άκουσε με προσοχή.

Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε την Βουλευτή για την επίσκεψη και την ενδιαφέρουσα συζήτηση και την διαβεβαίωσε ότι οι ανησυχίες της και οι προτάσεις της θα ληφθούν υπόψιν, στο πλαίσιο της χάραξης του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου του, που θα έχει ως  επίκεντρο την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών, ταυτόχρονα όμως, με υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες, με στόχο τη παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας, με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις παράνομες ελληνοποιήσεις και τον μιμητισμό των αγροτικών προϊόντων, εκφράζοντας την απόφασή του για την πάταξη αυτού του φαινομένου.

Αναφέρθηκε επίσης στην προσεχή διαπραγμάτευση για τη νέα ευρωπαϊκή ΚΑΠ, όπου στο επίκεντρό της θα θέσει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Αναγνωρίζοντας ο κ. Βορίδης, ότι η τοπική οικονομία της Καρδίτσας, στηρίζεται κυρίως στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και με δεδομένο ότι η Βουλευτής ασχολείται επισταμένως και είναι γνώστης των αγροτικών ζητημάτων, δεσμεύτηκε για μια συχνή και στενή συνεργασία με την κ. Σκόνδρα, με στόχο πάντα το καλύτερο για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.




Total
0
Shares
Previous Article
drakotrypa basket slide

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2019

Next Article
ouranios podilatis 1

Σημείο αναφοράς για την Καρδίτσα ο “Ουράνιος Ποδηλάτης”  

Related Posts

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»