Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ.Τέλη Σπάνια με τον Υπουργό Οικονομικών. κ.Κωστή Χατζηδάκη

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ.Τέλη Σπάνια με τον Υπουργό Οικονομικών. κ.Κωστή Χατζηδάκη

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ.Τέλη Σπάνια με τον Υπουργό Οικονομικών. κ.Κωστή Χατζηδάκη

Με τον υπουργό οικονομικών. κ Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας.

Ο κ. Σπάνιας περιέγραψε την αγωνία των κατοίκων του νομού Καρδίτσας, και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, περιγράφοντας τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν μετά  τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Ο νομός μας τόνισε δέχτηκε ακόμα ένα πρωτόγνωρο καταστροφικό φυσικό φαινόμενο. Οι κάτοικοι γεωργοί στην πλειοψηφία τους βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο αγροκτηνοτροφικός τομέας πληγώθηκε βαρεία σημειώνοντας πολύ μεγάλες απώλειες της φυτικής και ζωικής παραγωγής στην περιοχής, με αποτέλεσμα την  μείωση του εισοδήματος τους.

Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το αγροτικό εισόδημα αποτελεί το στήριγμα της τοπικής μας οικονομίας, η πτώση του παρασύρει αρνητικά όλη την αγορά στο νομό.

Κατόπιν έγινε συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα αιτήματα που μετέφερε ο κ. Σπάνιας από φορείς, συλλόγους, και κατοίκους των πληγέντων περιοχών, που αφορούν παρεμβάσεις σε ζητήματα για την ενίσχυση και την διευκόλυνση των κατοίκων.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι είδε από κοντά την κατάσταση της περιοχής, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει, ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης βοήθειας σε κάθε επίπεδο.

Το υπουργείο κάνει συνεχώς παρεμβάσεις για να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς, και θα συνεχίσει να το κάνει συζητώντας και παρεμβαίνοντας για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολίων.

Τα  αιτήματα των πολιτών της περιοχής υπογράμμισε ο Υπουργός  που βιώνουν  μια πρωτόγνωρη κατάσταση, είναι δικαιολογημένα, πρέπει να μεταφέρονται, και εμείς να τα εξετάζουμε ψάχνοντας λύσεις και επιδιώκοντας τα μέγιστα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή να ανακάμψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Κλείνοντας ο κ. Σπάνιας ζήτησε από τον Υπουργό και το οικονομικό επιτελείο να σταθούν έμπρακτα δίπλα στον νομός μας δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, και σύντομα να αποκατασταθούν οι πληγείσες περιοχές.

 
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα

Επόμενο άρθρο
Mantelou Efthalia 1

Απεβίωσε η Ευθαλία Μαντέλου σε ηλικία 93 ετών