Συνάντηση του Βουλευτή Καρδίτσας κου Κωτσού Γεωργίου με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Συνάντηση του Βουλευτή Καρδίτσας κου Κωτσού Γεωργίου με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Συνάντηση του Βουλευτή Καρδίτσας κου Κωτσού Γεωργίου με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Δεκτός έγινε από τον Βουλευτή Καρδίτσας κ. Κωτσό Γεώργιο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. κ. Τσιάκος Βασίλειος. Ο κ. Βουλευτής εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του για την επίσκεψη καθώς έχει θητεύσει ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας από το 1999 έως το 2007.

Ο κ. Τσιάκος που συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή κ. Σακελλαρίου Ευάγγελο, εστίασε στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία στο Δήμο Καρδίτσας» τονίζοντας στον κ. Βουλευτή ότι η πόλη της Καρδίτσας αποτέλεσε πρότυπο και καλό παράδειγμα διαχείρισης του προσφυγικού, ενώ η εισροή ετησίως ευρωπαϊκών πόρων άνω του 1,2 εκατ. Ευρώ από το 2017 έως και σήμερα στην τοπική οικονομία αποτέλεσε σημαντική τονωτική ένεση η οποία κινδυνεύει να χαθεί στο τέλος του 2022.

Στη συνέχεια ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε ότι η τεχνογνωσία και εμπειρία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. στη σχεδίαση και υλοποίηση ενταξιακών πολιτικών μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων διεθνούς ή προσωρινής προστασίας μπορεί να αξιοποιηθεί από την Ελληνική Πολιτεία, στην κατεύθυνση μετεξέλιξης του στεγαστικού σε πρόγραμμα εφαρμογής ενταξιακών πολιτικών στους τομείς της απασχόλησης, τον πολιτισμού, της κατάρτισης και εκπαίδευσης των ευάλωτων αυτών ομάδων πληθυσμού με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Οι τελευταίες αποφάσεις του Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου, μειώνουν από την 16η Απριλίου τις θέσεις φιλοξενίας (από 400 σε 273) και αποδεσμεύουν άμεσα 20 από τις 59 μισθωμένες κατοικίες της πόλης, ενώ οι τρέχουσες οφειλές του Υπουργείου προς την εταιρεία ανέρχονται σε 368 χιλ. Ευρώ.

Συνάντηση του Βουλευτή Καρδίτσας κου Κωτσού Γεωργίου με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε τον Βουλευτή κ. Κωτσό για την κοινοβουλευτική του παρέμβαση στο θέμα της προετοιμασίας του νέου συστήματος πληρωμών των έργων των προγραμμάτων LEADER/CLLD του ΠΑΑ 2014-2020 και ανέφερε ότι σήμερα την περιοχή της Π.Ε. Καρδίτσας υλοποιούνται  67 ιδιωτικές επενδύσεις (μεταποίηση, βιοτεχνίες, τουρισμός, υπηρεσίες) και 27 δημοσίου χαρακτήρα έργα (Δήμων και συλλογικών φορέων) δημόσιας δαπάνης 10,26 εκατ. Ευρώ. Μέχρι 31-12-2021 με το παλιό σύστημα πληρωμών, είχαν πληρωθεί 25 δικαιούχοι με πάνω από 1,05 εκατ. Ευρώ ενισχύσεις.

Ο κ. Σακελλαρίου έκανε αναφορά στη συμμετοχή της εταιρείας σε 9 Ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους», ενώ σχολιάστηκε θετικά από τον κ. Βουλευτή η επιλογή των Δήμων, της Περιφέρειας, του Επιμελητήριου, τη Συνεταιριστικής Τράπεζας και της Ιεράς Μητρόπολης να επιλέξουν την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. ως τον Φορέα / Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Π.Ε Καρδίτσας, ο οποίος θα χαράσσει και θα εφαρμόζει την ενιαία τουριστική πολιτική της περιοχής μας.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός Γεώργιος, ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα της άμεσης εξόφλησης των οφειλών προς την εταιρεία ύψους 368 χιλ. Ευρώ, ενώ τόνισε ότι συμφωνεί και θα υποστηρίξει τη μετεξέλιξη του προγράμματος ΕΣΤΙΑ σε πρόγραμμα που θα υλοποιεί ενταξιακές πολιτικές μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων διεθνούς ή προσωρινής προστασίας.
Total
0
Shares