Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας

Nousios Emporikos Karditsas

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας

Κωστής Νούσιος: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο»

Θέματα  όπως η υποτονική εμπορική κίνηση και η μείωση του τζίρου, αλλά και οι προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της αγοράς της Καρδίτσας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου με μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, και συγκεκριμένα με την πρόεδρο κα Ρούλα Νιάκα, και τους  κ.κ Αριστοτέλη Αντωνίου, Απόστολο Σταμούλη και Δημήτρη Τσεκούρα.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Καρδίτσας, καθώς η πανδημία του COVID -19 από τη μια και οι καταστροφικές συνέπειες του ΙΑΝΟΥ από την άλλη, επηρέασαν αρνητικά την εμπορική κίνηση. Η περίοδος των εορτών δεν στάθηκε ικανή να αναθερμάνει το κλίμα στην αγορά, γεγονός που έφερε νωρίτερα γενναίες εκπτώσεις. Στόχος να ρευστοποιηθεί το εμπόρευμα που υπήρχε στα ράφια και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να το ανανεώσουν ενόψει της εαρινής περιόδου.

Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκε η πραγματοποίηση της ‘’Λευκής Νύχτας’’ στις αρχές Μαΐου, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, γεγονός που αναμένεται να δώσει ώθηση στο καταναλωτικό κοινό με μεγάλη γκάμα προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος και να αυξηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ‘’ΑΝΑΣΑ Ι’’, ύψους 30 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από την πανδημία.  Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά το πρόγραμμα ‘’ΑΝΑΣΑ ΙΙ’’ με 23 εκ. ευρώ για την ενίσχυση και άλλων επιχειρήσεων στη Θεσσαλία. Ποσά που αντιστοιχούν από 2000 έως 7000 ευρώ θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, ανάλογα με την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί.

Επιπλέον έχουν ήδη ολοκληρωθεί άλλα δύο προγράμματα, ύψους 80 εκ. ευρώ, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  για την ενίσχυση των πληττόμενων  επιχειρήσεων. Πρόκειται για τα προγράμματα ‘’ΕΠΕΝΔΥΩ’’ και ‘’ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩ’’ που αφορούσαν το μεν πρώτο στην χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων νέων, νεοσύστατων και υπό σύσταση μικρών επιχειρήσεων για την ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση αυτών με αξιοποίηση υποστηρικτικών τεχνολογιών ή και καινοτομίας, το δε δεύτερο την ενίσχυση υφιστάμενων πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικού εκσυγχρονισμού μέσω τεχνολογικής ή μη αναβάθμισης.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από τον ΙΑΝΟ, ο κ. Νούσιος τόνισε ότι η διαδικασία υποβολής των σχετικών φακέλων ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς από τις υπηρεσίες της Π.Ε Καρδίτσας στις αρχές Δεκεμβρίου και ακολουθεί η διαδικασία της πληρωμής του 55% από το υπουργείο.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αυτή τη στιγμή με τα έργα οριστικής αποκατάστασης από τον ΙΑΝΟ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις εργολαβίες της ΤΕΡΝΑ η Π.Ε Καρδίτσας αποτελεί την αιχμή του δόρατος του τεχνικού έργου στην Θεσσαλία, αφού εκτελούνται ή δημοπρατούνται σε αυτή έργα άνω των 500 εκ. ευρώ.

‘’Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προσπαθεί αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, να στηρίξει όχι μόνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την ανάπτυξή τους, μέσα από στοχευμένα προγράμματα. Είμαστε δίπλα στον εμπορικό κόσμο, με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών δεικτών της περιοχής’’, κατέληξε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.




Total
0
Shares
Previous Article
marinakis papastergiou

Παπαστεργίου σε Π. Μαρινάκη: Τρεις στοχευμένοι άξονες παρέμβασης για Δ. Τρικκαίων και Αυτοδιοίκηση

Next Article
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην ΠΕΔ Θεσσαλίας ΠΕΔ Θεσσαλίας: Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης για τη δημοτική περίοδο 2024-2028

Συνάντηση εργασίας οργανώνει η Π.Ε.Δ Θεσσαλίας σε συνέχεια της ημερίδας της 20ης Νοεμβρίου 2022 για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

Related Posts