Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Νούσιου με τον νέο διευθυντή της ΑΝΚΑ κ. Σακελλαρίου

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Νούσιου με τον νέο διευθυντή της ΑΝΚΑ κ. Σακελλαρίου

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Νούσιου με τον νέο διευθυντή της ΑΝΚΑ κ. Σακελλαρίου

Μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας έγινε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου με τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΑΝ.ΚΑ κ. Ευάγγελο Σακελλαρίου, παρουσία και του πρώην Διευθυντή της εταιρείας κ. Βασιλείου Μπέλλη.

Ο κ. Σακελλαρίου, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διαχρονική στήριξη της εταιρείας ως ένας από τους βασικούς μετόχους, παρουσίασε τη Στρατηγική ‘’ΑΝΚΑ 2030’’ με κύριους στόχους την υποστήριξη της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ν. Καρδίτσας , τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση και στήριξη της κοινωνικής πολιτικής της Τ.Α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υλοποίηση του τοπικού προγράμματος leader/clld στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020, όπου με την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη και την υποδειγματική συνεργασία της ΕΥΔ της Περιφέρειας Θεσσαλίας αυξήθηκε η συνολική δημόσια δαπάνη από 6,30εκ. ευρώ σε 10,26 εκ. ευρώ. Έτσι σήμερα υλοποιούνται 67 ιδιωτικές επενδύσεις και 27 δημοσίου χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη θέληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ενεργό συμμετοχή στις ενέργειες διαβούλευσης και στο σχεδιασμό της νέας τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής LEADER/CLLD στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2021 -2027, η οποία θα εκκινήσει εντός του έτους με πρωτοβουλία της ΑΝ.ΚΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της υλοποίησης του προγράμματος ESTIA 2021 στο οποίο προβλέπεται φιλοξενία έως 400 ωφελούμενων αιτούντων διεθνούς προστασίας στην Καρδίτσα, αλλά και η κοινή πρωτοβουλία των 6 Δήμων της Π.Ε Καρδίτσας που διεκδίκησαν επιτυχώς το πρόγραμμα ‘’ Στέγαση και εργασία αστέγων’’, συνολικού κόστους 450 χιλ. ευρώ.

Η συνάντηση έκλεισε με τη διαβεβαίωση του νέου Γενικού Διευθυντή ότι η ΑΝ.ΚΑ θα συνεχίσει να αποτελεί τον πρωτοπόρο και αυτοδύναμο αναπτυξιακό μηχανισμό, σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της περιοχής και πάντα υπηρετώντας μέσα από συνεργασίες και συνέργειες τους φορείς – μετόχους της.




Total
0
Shares
Previous Article
Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Σε πλήρη ετοιμότητα για την επικίνδυνη κακοκαιρία Bianca

Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

Next Article
Ξεκινάει το κυνήγι της τρούφας στα Μετέωρα

Ξεκινάει το κυνήγι της τρούφας στα Μετέωρα

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…