Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά με το Δήμαρχο Καρδίτσας Φ. Αλεξάκο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΑΚΟ

  • Ν. Παππάς: «Στόχος της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η αξιοποίηση –στο έπακρο- όλων των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη προγραμμάτων, εφαρμογών και ψηφιακών πολιτικών, που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη, θα εξοικονομήσουν πόρους για τους Δήμους και θα κάνουν συνολικά την οικονομία μας πιο παραγωγική»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα στην Καρδίτσα με τον Δήμαρχο της πόλης, Φώτη Αλεξάκο, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία, που ξεκινά σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την αναγκαία ψηφιακή αναβάθμιση των Δήμων και των υπηρεσιών τους, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με τη χρήση σύγχρονων εφαρμογών αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων από την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητας.

Οι Νίκος Παππάς και Φώτης Αλεξάκος είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν ένα πλάνο προτάσεων για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην Καρδίτσα, το οποίο περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- την ανάπτυξη εφαρμογών τηλεπρόνοιας και συστημάτων τηλεματικής, την ψηφιοποίηση και την προβολή του πολιτιστικού υλικού της περιοχής, τον έλεγχο της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με τη χρήση αισθητήρων, τη δημιουργία πλατφόρμας για την τηλε-εκπαίδευση και τηλε-διαβούλευση των δημοτών.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το συνομιλητή του για τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση για το σύνολο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για την ύπαρξη συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Στόχος της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η αξιοποίηση –στο έπακρο- όλων των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη προγραμμάτων, εφαρμογών και ψηφιακών πολιτικών, που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη, θα εξοικονομήσουν πόρους για τους Δήμους και θα κάνουν συνολικά την οικονομία μας πιο παραγωγική».

Τον Υπουργό συνοδεύουν οι Βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα.

 

f55ed4f10af92c1ab1afbf3491743eb1
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε διήμερη περιοδεία στη Δυτική Θεσσαλία. Πρώτος σταθμός η Καρδίτσα, συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, Φώτη Αλεξάκο.
11270cb45d4d18e3ab879db1cbe247fd
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε διήμερη περιοδεία στη Δυτική Θεσσαλία. Πρώτος σταθμός η Καρδίτσα, συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, Φώτη Αλεξάκο.



Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά με τους Δημάρχους Μουζακίου Γ. Κωτσό & Αργιθέας Λ. Τσιβόλα και φορείς της περιοχής

Next Article

Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά στο Δήμο Καρδίτσας