Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ. Καρδίτσας με τους δύο Υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ

Συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ. Καρδίτσας με τους δύο Υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ

 

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με τους δύο Υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ. Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τις δομές Υγείας του Νομού μας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στην υγεία εξαιτίας του κορωνοϊού.

Από τη συνάντηση αυτή ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, υπεύθυνος Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο είναι προετοιμασμένο για να καλύψει τις ανάγκες και υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για τα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου και υποσχέθηκε ότι σταδιακά θα γίνει το καλύτερο δυνατό από την πλευρά του για την επίλυση αυτών.

Ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανέφερε ότι οι Πρωτοβάθμιες δομές Υγείας έχουν με τη σειρά τους έτοιμο σχέδιο δράσης σε περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν ύποπτα κρούσματα. Έγινε και εδώ ευρεία συζήτηση για την κατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών του νομού μας, όπου διαβεβαίωσε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να καλυφθούν με ιατρικό προσωπικό και να λειτουργούν όλα τα Κέντρα Υγείας (με τις δομές που ανήκουν σε αυτά) και ιδιαίτερα αυτό της Καρδίτσας, όπου παρατηρείται εκεί μεγάλη έλλειψη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε να επανδρωθούν άμεσα όλες οι δομές μας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, να γίνει πλήρης ανάπτυξη των κρεβατιών των Μ.Ε.Θ στα νοσοκομεία αναφοράς και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, και να καλυφθεί το προσωπικό όλων των δόμων Υγείας του νομού μας με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του covid- 19.

Κοινό τέλος είναι το συμπέρασμα όλων ότι, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, η καλή οργάνωση των δομών σε συνδυασμό με το εξαιρετικά ενημερωμένο ιατρικό προσωπικό μας για τον κορωνοϊό covid-19, είναι ικανά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η τήρηση των οδηγιών που ανακοινώνονται από τα υπεύθυνα όργανα ΕΟΔΥ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η συνεργασία όλων των φορέων αποτελεί το ασφαλέστερο μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Παράκληση προς όλους. Σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή και έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, δεν κατευθύνεται μόνος στις δομές Υγείας, μένει στο σπίτι επικοινωνεί με τον γιατρό του ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212.054 ή με το 1135) και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ενημερώνεται για όλα τα προβλήματα που αφορούν την υγεία στο νομό μας παρεμβαίνοντας πάντα με μοναδικό κριτήριο το κοινό καλό.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
diktyo foreon agrafa

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα και σε άλλες περιοχές Νatura

Next Article
alexakos fotis

Αναπτυξιακή καθίζηση της ελληνικής οικονομίας στο 4ο τρίμηνο του 2019 - Μείωση ΑΕΠ κατά 0,7%