Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας -5ης ΥΠΕ για τα προβλήματα των δομών υγείας του νομού Καρδίτσας

isk1

Την 1/11/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΙΣΚ με τους Υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ κ.κ. Ηλία Τσιαούση και Σταύρο Παπαγεωργίου. Αρχικά ευχηθήκαμε καλή θητεία τόσο στον κ. Τσιαούση που είναι συνάδελφος και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας όσο και στον κ Σταύρο Παπαγεωργίου συντοπίτη μας.Στη συνάντησή μας κατατέθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που υπάρχουν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας του Νομού μας καθώς είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη άμεσης επίλυσής τους.

Συγκεκριμένα:

1.ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας όπως και στα άλλα Κέντρα αστικού τύπου δεν υπάρχει οργανόγραμμα. Θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία οργανογράμματος βάσει του οποίου θα δημιουργηθούν θέσεις ιατρών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πρωτεύουσας του Νομού μας την Καρδίτσα. Στο τέλος του χρόνου το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας θα υπολειτουργεί λόγω συνταξιοδοτήσεων των ιατρών, μένοντας εκεί μόνο ένας χειρουργός, ένας γαστρεντερολόγος και ένας παιδίατρος.Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία προϋποθέσεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δίνοντας έμφαση σε ειδικότητες που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έως ότου γίνει αυτό, παρακαλούμε όπως προβείτε στις κατάλληλες εκείνες ενέργειες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της πόλης μας

2.ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

Το Κέντρο Υγείας Σοφάδων έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τη φύλαξη. Θέλουμε την εξασφάλιση της φύλαξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και είχαν ως αποτέλεσμα επεισόδια και άσκηση βίας κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι το κτιριακό, όπου εκεί επιβάλλεται η παρέμβαση και διόρθωση των βλαβών που έχουν δημιουργηθεί, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που δεν έχουν γίνει έργα συντήρησης.

3.ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΜΑ

Στο Κέντρο Υγείας Παλαμά παρουσιάζεται έντονη μετακίνηση ιατρών με αποτέλεσμα τη δημιουργία λειτουργικών προβλημάτων στις δομές του .Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το INTERNET με καθημερινά προβλήματα στη συνταγογράφηση καθώς επίσης και στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του κτιρίου.

4.ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στις οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η πρότασή μας, που έχουμε ήδη καταθέσει από καιρό,είναι η προκήρυξη των θέσεων των συνταξιοδοτηθέντων παθολόγων και η μετατροπή τους σε θέσεις αγροτικών ιατρών, ούτως ώστε να μπορούν να καλυφθούν με Αγροτικούς, με Γενικούς ή με Παθολόγους. Λόγω του μεγάλου ορεινού όγκου θεωρούμε αναγκαία την αναδιοργάνωση του ιατρικού χάρτη της περιοχής καθώς επίσης και τη δημιουργία κινήτρων, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η κάλυψη των αγροτικών ιατρείων (άγονα) που μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα ακάλυπτα.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων μετά τη διοικητική τους μεταφορά απευθείας στην 5η ΥΠΕ, όσον αφορά τη συντήρηση των αγροτικών ιατρείων, τις κτιριακές υποδομές, κάλυψη internet, θέρμανση, καθαριότητα χώρων και προμήθεια αναλώσιμων υλικών, που γίνονται αιτία να μην μπορούν να λειτουργήσουν ιατρεία σε διάφορα χωριά.

Έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αρχικά με τον κ Τσιαούση Ηλία υπεύθυνο για θέματα πρωτοβάθμιας υγείας συζήτηση όπου παρέστη κ ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων της 5ης ΥΠΕκ. Γκογκογιάννης. Ο κ Τσιαούσης γνωρίζοντας από κοντά τα περισσότερα προβλήματα, μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει άμεσα όλα τα αιτήματα μας.

Στην συνέχεια έγινε συζήτηση με τον κ. Παπαγεωργίου υπεύθυνο για την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας (νοσοκομεία) όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας του Νομού μας, αλλά έγινε και μια αρχική συζήτηση για την κατάσταση του Γ.Ν. Καρδίτσας .

Στις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ όπου εκεί θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα προβλήματα του νοσοκομείο μας .Ο κ. Παπαγεωργίου με τα σειρά του μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων στις δομές υγείας του νομού μας.Ο ΙΣΚ αποτελεί θεσμικό όργανο έχοντας άποψη,γνώση και προτάσεις σε όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν την υγεία παρακολουθώντας από κοντά όλες τις εξελίξεις,κάνοντας παρεμβάσεις έχοντας πάντα ως γνώμονα το κοινό καλό. Οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και πολύ περισσότερο το Νοσοκομείο του Νομού μας χρειάζονται στήριξη,χρειάζονται άμεσα να δοθούν λύσεις . Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι !!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
astynomia

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Next Article

Αργύρι Αχελώου Αργιθέας και οι Αργυράτες όπου Γης, μαζί πρωτοπορούν!