Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου «Οι Γόμφοι»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό πραγματοποίησε το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου Μουζακίου «Οι Γόμφοι».

Ο νέος πρόεδρος κ. Γκαραβέλας αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για συνάντηση αναφέρθηκε στους στόχους του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου τονίζοντας την αναγκαιότητα αγαστής συνεργασίας με το Δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που υπάρχει αναφορικά με το κτίριο όπου στεγάζεται ο σύλλογος και το Λαογραφικό Μουσείο του ζητώντας τη βοήθεια του Δημάρχου κατ’ αρχήν στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του κτιρίου αλλά και στις απαραίτητες επισκευές που πρέπει να γίνουν σ’ αυτό λόγω των ζημιών που έχουν συντελεστεί με την πάροδο του χρόνου.

Ο κ. Κωτσός κατ’ αρχήν συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου για την εκλογή τους ευχόμενος καλή δύναμη στο έργο τους και επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου όπως και με τους άλλους φορείς του Δήμου. Παράλληλα ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων και της πρώην προέδρου κ. Μακρυγιάννη- Πλακιά που υπηρέτησε τον πολιτισμό στην περιοχή για πάρα πολλά χρόνια.

Αναφορικά με το κτίριο του πρώην δασαρχείου που στεγάζεται σήμερα ο σύλλογος ο κ. Κωτσός ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική φάση η παραχώρησή του από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Δήμο, αφού πρώτα λυθεί το ζήτημα του ενοικίου που θέτει το δημόσιο και που κρίνεται υψηλό για τα δεδομένα του κτίσματος και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε να επανεξεταστεί η μείωσή του σ’ ένα συμβολικό ποσό.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για συνεργασία με στόχο την αναβάθμιση του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής.




Total
0
Shares
Previous Article

Ανάβαση από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) στην άγνωστη Γραμμένη Οξυά

Next Article

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου για την επέτειο του Πολυτεχνείου