Συνάντηση του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου με τον Ουκρανό πρέσβη κ. Sergii Shutenko στην Ουκρανική πρεσβεία.

 Συνάντηση με τον Ουκρανό πρέσβη κ. Sergii Shutenko είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος στην Ουκρανική πρεσβεία. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας εκ μέρους του Δήμου κ. Βασίλης Μπράντζος, καθώς και πρόξενος της Ουκρανίας κ. Hanna Tischenko.

 Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Δήμου ο πρέσβης ανέφερε ότι Έλληνες και Ουκρανοί συνδέονται με φιλία αιώνων και συνδέονται με ισχυρούς θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1821 και το ρόλο της Ελληνικής παροικίας στην Κριμαία και άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

 Ο δήμαρχος πρότεινε στον Ουκρανό πρέσβη διάφορους τομείς συνεργασίας στον τουριστικό, οικονομικό, μορφωτικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα. Ειδικότερα πρότεινε τη φιλοξενία Ουκρανών τουριστών στη Λίμνη Πλαστήρα, η οποία εκτός της φυσικής ομορφιάς, των δραστηριοτήτων και της εμπειρίας βουνού, η περιοχή έχει να παρουσιάσει σημαντικά μοναστήρια από τα Άγραφα μέχρι τα Μετέωρα, δεδομένου ότι οι Ουκρανοί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Επίσης ο δήμαρχος πρότεινε την φιλοξενία μαθητών και φοιτητών από την Ουκρανία στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus. Επίσης πρότεινε φιλοξενία παιδιών Ελληνικών οικογενειών της Μαριούπολης και άλλων ελληνικών χωριών της Ουκρανίας, καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές.

 Ο πρέσβης ανάφερε ότι γίνονται πολλές κρατικές συμφωνίες, αλλά αυτές που έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα, είναι όσες έχουν αναλάβει να κάνουν πράξη οι κοινωνίες και τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναφερόμενος στην ατζέντα συνεργασίας είπε ότι είναι εφικτό να προωθηθούν τα θέματα αυτά και ότι από πλευράς πρεσβείας θα γίνει η ανάλογη επεξεργασία για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Πρεσβείας και Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Ο  δήμαρχος κάλεσε τον κ. Shutenko να επισκεφθεί τη λίμνη Πλαστήρα και να εξετάσουν επί τόπου τις δυνατότητες συνεργασίας. Ο Ουκρανός πρέσβης αποδέχθηκε την πρόταση. Τέλος, για την προετοιμασία του Μνημονίου Συνεργασίας, ορίστηκαν υπεύθυνοι ο κ. Β. Μπράντζος και η πρόξενος κ. Hanna Tischenko.

Total
26
Shares
Previous Article

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στο Πουρί Αγιοκάμπου

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο


Total
26
Share