Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στις 10 πμ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας

.

 Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στις 10 πμ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα. Βράντζα Παναγιώτα, η κα Χρυσούλα Κατσαβριά και ο κ. Σπύρος Λάππας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΚ κ. Βασίλειος Μόσχος.

Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν το Νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, το οποίο κατατίθεται για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΚ κ. Απόστολος Κανδύλας, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΔΣ σε σχέση με το Νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα ο κ. Κανδύλας είπε:

Κύριε και κυρίες βουλευτές, το ΔΣ με αίσθημα ευθύνης, που απορρέει από το γεγονός ότι η ΕΣΕΚ είναι ο πρώτος Ενεργειακός Συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στη χώρα, μελέτησε το Νομοσχέδιο, το οποίο ομολογουμένως είναι πρωτοποριακό. Οι προτάσεις – θέσεις που διαμόρφωσε σε συνεργασία με το Νομικό της Σύμβουλο κ. Μόσχο, ο οποίος συνδράμει το έργο της ΕΣΕΚ, ως μέλος, εθελοντικά, έρχονται να τονίσουν και να αναλύσουν περαιτέρω κάποια σημεία του νομοσχεδίου, με στόχο να αποφευχθούν πιθανές ερμηνείες στο στάδιο της εφαρμογής του νόμου που θα ακυρώνουν κάποιες από τις πρωτοποριακές προβλέψεις του.

Οι προτάσεις έχουν προκύψει μέσα από την οκταετή εμπειρία της ΕΣΕΚ και τα πολυάριθμα εμπόδια που βρέθηκαν στην πορεία αξιοποίησης της βιομάζας του Νομού μας. Ως γνωστόν η ΕΣΕΚ βασίζεται στο νόμο για τους Αστικούς Συνεταιρισμούς 1667/86. Σήμερα η ΕΣΕΚ λειτουργεί με επιτυχία μια μονάδα παραγωγής πέλετς, ως ενδιάμεσο στάδιο δημιουργίας μιας πλήρους εφοδιαστικής αλυσίδας βιομάζας, ικανής να τροφοδοτήσει με τις απαραίτητες ποσότητες την παραγωγή ενεργειακών προϊόντων, αλλά και ενέργειας διαφόρων μορφών (ηλεκτρικής, θερμικής, ψυκτικής).

Κύριε και κυρίες βουλευτές, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΕΚ σας παρακαλούμε να προωθήσετε τις θέσεις τις ΕΣΕΚ, τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, όπου είχαμε την τιμή να προσκληθούμε.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Κανδύλας παρέδωσε το κείμενο των προτάσεων – θέσεων, στους βουλευτές, οι οποίοι τόνισαν τον καινοτόμο χαρακτήρα της ΕΣΕΚ και δήλωσαν ότι θα προωθήσουν και θα υποστηρίξουν τις προτάσεις κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή.

ΚΑΝΔΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα

Next Article

Κοπή πίτας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μουζακίου