Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου με τους προέδρους των Τ.Κ. του Δ. Παλαμά

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Παλαμά

Συζήτησαν για όλα τα θέματα αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας

Ο κ. Τσιάκος εξήγησε το έργο που έγινε μέχρι σήμερα αλλά και τον προγραμματισμό για το άμεσο μέλλον

Συνάντηση, με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Παλαμά είχε στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος. Η συνάντηση έγινε στο ίδιο πλαίσιο όπως και με τους προέδρους του Δήμου Καρδίτσας και στόχος ήταν να υπάρξει διάλογος και επισκόπηση της υπάρχουσας κατάστασης στις Τοπικές Κοινότητες, ώστε όπου χρειάζεται να υπάρξει παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της. Όπως είπε εισαγωγικά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άριστη. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτής της ομαλής συνεργασίας είναι τα περισσότερα ζητήματα που ανακύπτουν στις τοπικές κοινωνίες και στα οποία μπορεί να επέμβει η Αιρετή Περιφέρεια, αντιμετωπίζονται άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο.  Όπως εξήγησε προς τους προέδρους οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι σημαντικές και αλλάζουν τον χάρτη στον αγροτικό χώρο. Ενδεικτικά ανέφερε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση των αρδευτικών έργων, στην υπογείωση  τμήματος του αρδευτικού δικτύου, στη συντήρηση και κατασκευή του αγροτικού οδικού δικτύου, στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και υδάτινων πόρων, άρα και στη μείωση του κόστους άρδευσης, με την τοποθέτηση inverter, στις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στα αντιπλημμυρικά έργα, στο καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων  και καναλιών, στο εκτενές πρόγραμμα που εφαρμόστηκε σε συνεργασία με το Δήμο Παλαμά για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, στα έργα που έγιναν σε περιπτώσεις αναδασμών κ.α.

Ο κ. Τσιάκος  υπογράμμισε επίσης ότι στο επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι η εξεύρεση πιστώσεων είναι δύσκολη υπόθεση, με την ουσιαστική συμβολή του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού έχουν δεσμευθεί κονδύλια για παρεμβάσεις και συντηρήσεις, οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου, με παράλληλη στήριξη του αγροτικού τομέα στον οποίο και δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα της μελέτης και κατασκευής του Δέλτα Παλαμά, το οποίο αποτελεί σημαντική παρέμβαση στον τοπική οδική κυκλοφορία και το οποίο προχωρά σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Παλαμά.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ενώ υπογράμμισαν πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια,  γεγονός που τελικά αποβαίνει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ακόμη ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη περισσότερες παρεμβάσεις, με έργα και δράσεις στις κοινότητές τους, ώστε να βελτιωθούν περισσότερο οι υποδομές στον αγροτικό χώρο.

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Τσιάκο παραβρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ο. Ψαχούλας και Δ. Αναγνωστόπουλος, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων κ.  Δ. Κουτρομάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Total
0
Shares
Previous Article

Δωρεάν αθλητικός εξοπλισμός στο Δημ. Σχολείο Καρποχωρίου

Next Article

Ικανοποίηση του Δημάρχου Καρδίτσας για την ένταξη των αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού στο ΠΔΕ