Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου με τους προέδρους των Τ.Κ. του Δ. Σοφάδων

Συζήτησαν για όλα τα θέματα αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας – Κυριάρχησε το μεγάλο υδρευτικό έργο της Ανατολικής Πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας καθώς και έργα που αφορούν στο αγροτικό χώρο

Με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Σοφάδων συναντήθηκε στο γραφείο του  ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Η συνάντηση είχε ως στόχο να υπάρξει διάλογος και επισκόπηση της υπάρχουσας κατάστασης στις Τοπικές Κοινότητες, ώστε όπου χρειάζεται να υπάρξει παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της. Εισαγωγικά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Αντιπεριφέρειας και των μονάδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα της ομαλής συνεργασίας είναι τα περισσότερα ζητήματα που ανακύπτουν στις τοπικές κοινωνίες και στα οποία μπορεί να επέμβει η Περιφέρεια, αντιμετωπίζονται άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο.  Όπως εξήγησε προς τους προέδρους, οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι σημαντικές σε όλο το εύρος της υπαίθρου. Ενδεικτικά ανέφερε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση των αρδευτικών έργων, στην υπογείωση  τμήματος του αρδευτικού δικτύου, στη συντήρηση και κατασκευή του αγροτικού οδικού δικτύου, στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και υδάτινων πόρων – άρα και στη μείωση του κόστους άρδευσης – με την τοποθέτηση inverter, στις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν και  συνεχίζουν να γίνονται στα αντιπλημμυρικά έργα, στο καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων  και καναλιών, στο εκτενές πρόγραμμα που εφαρμόστηκε σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, στα έργα που έγιναν σε περιπτώσεις αναδασμών κ.α.

Ο κ. Τσιάκος  υπογράμμισε επίσης ότι στο επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι η εξεύρεση πιστώσεων είναι δύσκολη υπόθεση, με την ουσιαστική συμβολή του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού έχουν δεσμευθεί κονδύλια για παρεμβάσεις και συντηρήσεις. Στόχος είναι όπως υπογράμμισε, η στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου, με παράλληλη στήριξη του αγροτικού τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά στο μεγάλο υδρευτικό έργο των οικισμών της Ανατολικής Πλευράς του Νομού από τη λίμνη Σμοκόβου. Όπως υπογράμμισε πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Σοφάδων. Είναι ένα έργο που θα λύσει όλα τα προβλήματα ποιότητας και ποσότητας νερού που αντιμετώπιζαν χιλιάδες κάτοικοι των οικισμών της Ανατολικής Πλευράς, όπου είναι γνωστό πως το νερό ύδρευσης ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις δραματικά υποβαθμισμένο. Ο κ. Τσιάκος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο, έργο ζωής που αφορά όχι μόνο τις σημερινές αλλά και τις επόμενες γενιές.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ενώ υπογράμμισαν πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια,  γεγονός που τελικά αποβαίνει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ακόμη ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη περισσότερες παρεμβάσεις, με έργα και δράσεις στις κοινότητές τους, ώστε να βελτιωθούν περισσότερο οι υποδομές στον αγροτικό χώρο.

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Τσιάκο παραβρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Κόκκαλη, Ορέστης  Ψαχούλας και  Δημήτρης  Αναγνωστόπουλος, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων κ.  Δ. Κουτρομάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζεται ἡ φιλοξενία τῆς Τιμίας Κάρας Τοῦ ἁγίου ἐνδόξου ὁσιομάρτυρος Νικολάου τοῦ ἐν Βουνένοις

Επόμενο άρθρο

Ημερίδα με θέμα: Καραγκούνικο πρόβατο - Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον