Συνάντηση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού «Νέα Πορεία»

Share

Συνάντηση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού «Νέα Πορεία»

Φ. Στάθης: Αποδείξαμε ότι μπορούμε στα δύσκολα, πάμε μαζί να αλλάξουμε «Σελίδα» στο Δήμο Μουζακίου με «άλμα» ανάπτυξης! 

Την πρώτη προεκλογική συνάντηση πραγματοποίησε ο Συνδυασμός «Νέα Πορεία» για το Δήμο Μουζακίου στο Ξενοδοχείο Mouzaki Palace Hotel, όπου συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, (συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών στελεχών της Δημοτικής Διοίκησης που είναι εκ νέου υποψήφιοι).

Ο επικεφαλής, νυν Δήμαρχος Μουζακίου και εκ νέου υποψήφιος Φάνης Στάθης, συνεπικουρούμενος από συνεργάτες, συζήτησε με τους συνυποψηφίους του διάφορες πτυχές της ισχύουσας εκλογικής διαδικασίας σε ότι αφορά στο νομικό πλαίσιο που διέπεται. Παράλληλα, διένειμε φυλλάδιο με λεπτομέρειες για τα έργα και τις τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν την προηγούμενη τετραετία, αλλά και για τις δράσεις, κατευθύνσεις, διεκδικήσεις του μέλλοντος.

Ο κ. Στάθης τόνισε με έμφαση ότι δεν θα δεχθεί φαινόμενα αλαζονίας ή έπαρσης. Προέτρεψε δε, όλα τα στελέχη του Συνδυασμού του να είναι συγκρατημένοι στις επαφές με τους συνδημότες ψηφοφόρους και να μην προχωρούν σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία. Όπως τόνισε, οι κάλπες είναι άδειες και χρειάζεται όλες και όλοι οι υποψήφιοι, από το Μουζάκι μέχρι και στο πιο μακρινό η μικρό χωριό του Δήμου, να καταβάλλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να γεμίσουν με ψηφοδέλτια υπέρ της «Νέας Πορείας».

Σε ότι αφορά στο Συνδυασμό επισήμανε πως είναι ριζικά ανανεωμένος, με μικρό μέσο όρο ηλικίας και έχει έντονο… άρωμα γυναίκας! «Δεν είμαστε – πρόσθεσε – απλά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που διεκδικεί τη Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου, αλλά το δυναμικότερο αυτοδιοικητικό κίνημα της περιοχής. Τα στελέχη του που ανακοινώνονται καθημερινά, είναι όλα ισχυρές προσωπικότητες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» των τοπικών κοινωνιών. Βασικά γνωρίσματά τους είναι: α) η άριστη γνώση των θεμάτων του Δήμου και ιδιαίτερα των ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες σε κάθε Κοινότητα, β) η μεγάλη θέληση για προσφορά και συνεργασία, γ) η εντιμότητα και το αίσθημα δικαίου, δ) η ετοιμότητα και διαθεσιμότητα για άμεση ανάληψη δράσης όταν χρειαστεί, ε) η ικανότητα να φέρνουν εις πέρας αποστολές που τους ανατίθενται, στ) ο δημιουργικός τρόπος σκέψης και η δυνατότητα κατάθεσης εμπεριστατωμένων προτάσεων για επίλυση προβλημάτων του παρόντος, αλλά και για τη «Νέα Πορεία» του Αύριο».

Τέλος, υπογράμμισε με νόημα πως αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές και κρίνουν εάν ο Δήμος Μουζακίου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και να αλλάζει επίπεδο η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΜΗΝΥΜΑ Φ. ΣΤΑΘΗ

Ειδικότερα, στο σχετικό μήνυμά του ο Φάνης Στάθης επισημαίνει:

«Η Δημοτική Αρχή, έλαβε πριν 4 χρόνια από τους δημότες την εντολή να εργασθεί με εντιμότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, για να κάνει το Δήμο Μουζακίου ισχυρό και πρωταγωνιστή των εξελίξεων στον τόπο. Έναν Δήμο που θα στέκεται με αλληλεγγύη στο πλευρό των αδύναμων συνανθρώπων μας, θα δίνει λύσεις στα προβλήματα και θα υλοποιεί έργα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν σε ολόκληρη την παρούσα αυτοδιοικητική θητεία, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε δυσμενέστατες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες από τις συνεχείς διεθνείς κρίσεις, (πανδημία, πόλεμος Ουκρανίας, ενεργειακή ανεπάρκεια, ακρίβεια) και επιπλέον να ανταπεξέλθουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες καταστροφής που δημιούργησε το Σεπτέμβριο του 2020 ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», η Διοίκησή μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ανέλαβε από την πρώτη ημέρα τολμηρές πρωτοβουλίες σε τοπικό και κυβερνητικό επίπεδο και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, «ρίχτηκε» στη μάχη της επιβίωσης, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την άμεση κάλυψη των αναγκών πολλών συνανθρώπων μας που δοκιμάζονταν σκληρά.

Έχοντας ολοκληρωμένο σχέδιο με σαφείς κατευθύνσεις, μεθοδικά και οργανωμένα, επιτύχαμε μέσα σε αυτή την πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία, όχι μόνο να κρατηθεί όρθιος ο Δήμος και να μη «γονατίσει» ο κόσμος, αλλά να αποκτήσουμε ως κοινωνία, γρήγορο βηματισμό προς το μέλλον.

Κι’ αυτό μετά την εφαρμογή της νέας μεταρρύθμισης «Κλεισθένης», η οποία θέσπιζε ένα κανονιστικό πλαίσιο στην τοπική αυτοδιοίκηση που αντί να διορθώσει κυρίαρχα θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των Ο.Τ.Α., περιέπλεκε ακόμη περισσότερο το ήδη  δαιδαλώδες νομικό και χρηματοδοτικό σύστημά τους.

Διαβλέψαμε εξ’ αρχής, πως ο «Κλεισθένης» ουσιαστικά έγινε για να διευκολύνει τους εμπνευστές του να αποκτήσουν νομικά κατοχυρωμένο ρυθμιστικό ρόλο στην άσκηση της διοίκησης στους Δήμους και στις Περιφέρειες, ανεξάρτητα από τη δημοκρατικά εκφρασμένη, – μέσω της κάλπης -, βούληση του εκλογικού σώματος για την κατοχή της πλειοψηφίας.

Παλέψαμε με αποφασιστικότητα όλες τις πολιτικές αντιξοότητες και παραδοξότητες που συναντήσαμε, με αποτέλεσμα ο Δήμος να παραμείνει ανεπηρέαστος από τις πρωτόγνωρες θεσμικές μεταβολές.

Έτσι, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, βασιζόμενοι στην πολύτιμη τεχνογνωσία, στις ικανότητες και στο φιλότιμο όλων των δημοτικών υπαλλήλων, βγάλαμε το Δήμο Μουζακίου από τη δίνη των κρίσεων δυνατό και μάλιστα να διαγράφει συνεχή αναπτυξιακή τροχιά.

Αυτό αποτελεί μοναδική επιτυχία, την οποία βέβαια χρωστάμε στους δημότες, σε όλους εσάς που με ιδιαίτερη κατανόηση και στωικότητα, στηρίξατε τον αγώνα μας αγνοώντας επιδεικτικά τις δημαγωγικές κορώνες, απ’ όπου κι’ αν προέρχονταν!

Σημαντικό ρόλο οπωσδήποτε έπαιξαν και οι κατά καιρούς εύστοχες επισημάνσεις σας, διότι διορθώθηκαν λάθη και εμπλουτίστηκε το πρόγραμμά μας στην πορεία υλοποίησής του.

Ασκώντας πολιτική ανοιχτών θυρών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, δώσαμε στο Δήμο μας νέα πνοή, ενώ, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική πηγή, τακτικά η έκτακτα έσοδα, πετύχαμε την εκτέλεση και τη δρομολόγηση πολύ σημαντικών, καινοτόμων έργων, παρεμβάσεων και δράσεων.

Πλέον, ο Δήμος Μουζακίου μπορεί να πραγματοποιήσει την επόμενη πενταετία το μεγάλο άλμα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην εξωστρέφεια, στην πρόοδο και ευημερία του τόπου. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Συνδυασμός μας θα συνεχίσει να κρατάει τα ηνία του. Κι’ έτσι θα γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, αφού διαθέτουμε συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο σχέδιο διοίκησης και ανάπτυξης, την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία, αποδεδειγμένη ικανότητα σωστής διαχείρισης και αποτελεσματικής διεκδίκησης στα δύσκολα.

Πάμε όλοι μαζί δυνατά, με ανανεωμένο το μεγάλο αυτοδιοικητικό κίνημά μας, με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στις δυνάμεις μας, για να επιτύχουμε Νέα Μεγάλη Νίκη.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, μπορούμε και αξίζουμε η ελπίδα και το χαμόγελο να κυριαρχούν στον τόπο μας!

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στη νεολαία μας, στις επόμενες γενιές.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ!».

Θα ακολουθήσουν, νέα προεκλογική συνάντηση του Συνδυασμού με τη συμμετοχή των υποψηφίων Προέδρων και Τοπικών Συμβούλων των Κοινοτήτων του Δήμου Μουζακίου, αλλά και άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις το επόμενο διάστημα, ενώ, θα δοθεί στη δημοσιότητα, σε εύλογο χρόνο, ο απολογισμός πεπραγμένων 2019 – 2023 της Δημοτικής αρχής και φυσικά το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία.

Δείτε επίσης