Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση των βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Βράντζας Π. και Λάππα Σ. με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη 23/12/15, και στα πλαίσια των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με την κοινοβουλευτική ομάδα, στο μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν και οι δύο βουλευτές Καρδίτσας, Παναγιώτα Βράντζα και Σπύρος Λάππας.

Παρ’ όλο τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα των συναντήσεων αυτών, ήταν μια ευκαιρία για τους βουλευτές, να θέσουν απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό της χώρας τα ζητήματα που αυτοί θεωρούν σημαντικά.

Ο Σπύρος Λάππας, έθεσε κατ’ αρχήν το θέμα του πρωτογενούς τομέα και τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Τέλος επισήμανε στον Πρωθυπουργό το μείζον ζήτημα του οδικού αποκλεισμού του ορεινού όγκου του νομού.

Η Παναγιώτα Βράντζα, αναφέρθηκε κυρίως στην αναγκαιότητα να υπάρξει και να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισονομίας.

Αυτό θα προκύψει κυρίως από την πραγματική και με απτά αποτελέσματα καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τη ριζοσπαστική διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας ώστε ο πολίτης να  αντιμετωπίζεται από το κράτος σαν μέρος αυτού και όχι σαν εχθρός.

Επισήμανε επίσης, την αναγκαιότητα για πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας, που θα οδηγήσει στη μείωση της ανεργίας και θα φέρει την κοινωνία σε ισορροπία.

Τέλος, με αφορμή και την αρχή της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι ο συγκεκριμένος τρόπος κατανομής των κοινοτικών ενισχύσεων, όπως υιοθετήθηκε το2014, οδήγησε σε εξόφθαλμες στρεβλώσεις και αδικίες μεταξύ των παραγωγών, που τελικά αποθαρρύνουν την παραγωγή και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο Πρωθυπουργός απ’ την πλευρά του, δήλωσε αισιόδοξος ότι μετά και την διευθέτηση του χρέους, θα είναι ξεκάθαρη η στροφή της χώρας σε μια δυναμικά αναπτυξιακή πορεία, μέσα σε μια Ευρώπη που αργά αλλά σταθερά αλλάζει.




Total
0
Shares
Previous Article

Στη φάση της υλοποίησης ο νέος εξοπλισμός ύψους ενός εκατ. ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Next Article

Αγιασμός των Υδάτων στη Λίμνη Στεφανιάδας (Πρόσκληση)

Related Posts