Συνάντηση της Βουλευτή Καρδίτσας κας. Σκόνδρα Ασημίνας με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Συνάντηση της Βουλευτή Καρδίτσας κας. Σκόνδρα Ασημίνας με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Συνάντηση της Βουλευτή Καρδίτσας κας. Σκόνδρα Ασημίνας με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Δεκτός έγινε από τη Βουλευτή Καρδίτσας κα. Σκόνδρα Ασημίνα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. κ. Τσιάκος Βασίλειος ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή κ. Σακελλαρίου Ευάγγελο. Ο κ κ. Τσιάκος παρουσίασε τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία στο Δήμο Καρδίτσας» και την ανάγκη να υπάρξει άμεση έκδοση του θεσμικού πλαισίου συνέχισης και χρηματοδότησης του έργου για την περίοδο έως 31/12/2022.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισε ότι η πόλη της Καρδίτσας θα στερηθεί ετησίως εισροή ευρωπαϊκών πόρων άνω του 1,2 εκατ. Ευρώ εάν ισχύσει ο οριστικός τερματισμός του ΕΣΤΙΑ 2021. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα έχει περιοριστεί κατά 32% από την 16η Απριλίου, καθώς οι θέσεις φιλοξενίας αιτούντων διεθνούς προστασίας από 400 έγιναν 273 και αποδεσμεύονται άμεσα 20 από τις 59 μισθωμένες κατοικίες της πόλης.

Στη συνέχεια ο κ. Σακελλαρίου έκανε μια συνοπτική αναφορά στις τρέχουσες δραστηριότητες της εταιρείας, όπως η υλοποίηση της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής προσέγγισης LEADER/CLLD του ΠΑΑ 2014-2020 με χρηματοδότηση της οποίας υλοποιούνται 67 ιδιωτικές επενδύσεις στους τομείς της μεταποίησης, βιοτεχνίας, τουρισμού και υπηρεσιών καθώς και 27 δημοσίου χαρακτήρα έργα (Δήμων και συλλογικών φορέων) δημόσιας δαπάνης άνω των 10,2 εκατ. Ευρώ. Ήδη σε συνεννόηση με τους Δημάρχους έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες εκδηλώσεις διαβούλευσης / συμμετοχής των τοπικών και συλλογικών φορέων στο σχεδιασμό του νέου LEADER της επόμενης περιόδου.

Συνάντηση της Βουλευτή Καρδίτσας κας. Σκόνδρα Ασημίνας με τη διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Ο κ. Σακελλαρίου έκανε αναφορά στη συμμετοχή της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους», στην έναρξη του Κέντρου υποστήριξης επιχειρηματικότητας ανέργων και μειονεκτούντων πολιτών, ενώ παρουσίασε στην κα. Βουλευτή την απόφαση των Δήμων, της Περιφέρειας, του Επιμελητήριου, τη Συνεταιριστικής Τράπεζας και της Ιεράς Μητρόπολης να επιλέξουν την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε ως τον Φορέα Διαχείρισης και Προώθησης της Π.Ε Καρδίτσας ως Τουριστικού Προορισμού.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση η Βουλευτής Καρδίτσας κα. Σκόνδρα Ασημίνα, ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. για την ενημέρωση, υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε αναπτυξιακή και κοινωνική πρωτοβουλία της εταιρείας και δήλωσε ότι θα παρέμβει στο θέμα της άμεσης εξόφλησης των οφειλών προς την εταιρεία ύψους 368 χιλ. Ευρώ. Η κα. Βουλευτής τόνισε ότι συμφωνεί πλήρως και θα υποστηρίξει τη μετεξέλιξη του προγράμματος ΕΣΤΙΑ σε πρόγραμμα που θα υλοποιεί ενταξιακές πολιτικές μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων διεθνούς, επικουρικής ή προσωρινής προστασίας και σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει η Καρδίτσα να βρίσκεται στις περιοχές άμεσης εφαρμογής ενταξιακών πολιτικών.

 

Total
0
Shares