Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση της βουλευτή Καρδίτσας κ. Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου με τον αντιπροέδρο του ΕΚΑΒ Μίλτο Μυλωνά

Συνάντηση εργασίας είχε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδη Μυλωνά, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, παρουσία στελεχών και εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Καρδίτσας.

Στην πολύ εποικοδομητική συζήτηση που αναπτύχθηκε, τέθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα που αφορούν  στην καλύτερη λειτουργία του ΕΚΑΒ ,στην αντιμετώπιση της έλλειψης ασθενοφόρων και προσωπικού καθώς και στα θέματα γραφειοκρατίας που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η βουλευτής αφού κατέγραψε τα προβλήματα που τέθηκαν ,συζήτησε στη συνέχεια  με τον κ. Μυλωνά την εξεύρεση πιθανών λύσεων .Ο αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το ερχόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αγορά νέων σύγχρονων ασθενοφόρων, ενώ στην πρόταση της κ. Κατσαβριά για την ενεργοποίηση δύο ήδη ακινητοποιημένων, δεσμεύθηκε στην αποκατάσταση τους με την συνδρομή του διοικητή του Γ.Ν Καρδίτσας. Τόνισε δε ότι παρά την οικονομική κρίση, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε ελλείψεις ασθενοφόρων και όπου  είναι εφικτό και  σε ελλείψεις προσωπικού, ενώ αναφέρθηκε στη βασική προτεραιότητα της διοίκησης του ΕΚΑΒ που παραμένει πάντα η εξυπηρέτηση του κοινού. Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε μάλιστα ότι στην προσπάθεια της διοίκησης  συμβάλλει τα μέγιστα η κατά τόπους διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με ευελιξία τα περιστατικά

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και η βουλευτής επισκέφθηκαν το Κ.Υ.  και το ΕΚΑΒ Σοφάδων όπου είχαν πλήρη ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα απ’ τον δ/ντη του Κ.Υ. κ. Χατζή που ανέδειξε ως κύριο πρόβλημα το κτιριακό. Στο Κ.Υ. Σοφάδων παρευρέθηκε και ο  Δήμαρχος κ. Σκάρλος. Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις  και κατέληξαν στην αναγκαιότητα συνεργασίας των υπηρεσιών υγείας με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις με στοχευμένες παρεμβάσεις  προς όφελος των συνανθρώπων μας ενώ ζήτησε την συνδρομή όλων για να περατωθούν οι παθογένειες του παρελθόντος .

Στην ερώτηση της κ. Κατσαβριά για την κάλυψη από το ΕΚΑΒ των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Σοφάδων ,ο κ. Μυλωνάς δεσμεύτηκε ότι αφενός θα διατεθεί στο ΕΚΑΒ Σοφάδων  το ένα από τα δύο ακινητοποιημένα ασθενοφόρα μετά την αποκατάσταση τους  κι αφετέρου θα εξετασθεί η δυνατότητα διάθεσης στο ΕΚΑΒ Σοφάδων ενός εκ των νέων ασθενοφόρων κατάλληλου για την εξυπηρέτηση δυσπρόσιτων περιοχών.

Τέλος στον γόνιμο διάλογο  που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, αναδείχθηκε η ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των διασωστών  καθώς και η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την κλήση του ΕΚΑΒ όταν μόνο είναι πραγματικά απαραίτητο.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του κου. Αγοραστού με το νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη

Next Article

Ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων