Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση της Χρυσούλας Κατσαβριά με την Ειδική Γραμματέα για τους Ρομά κ. Γιάντσιου

Συνάντηση της Χρυσούλας Κατσαβριά με την Ειδική Γραμματέα για τους Ρομά με στόχο τη συγκρότηση ολοκληρωμένης πολιτικής παρέμβασης

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, είχε συνάντηση εργασίας με την Ειδική Γραμματέα για θέματα Ρομά κ. Γιάντσιου Κατερίνα,  στο γραφείο της βουλευτή στην Αθήνα,  την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, με θέμα τη συγκρότηση ολοκληρωμένης πολιτικής για τη συγκεκριμένη κατηγορία  συμπολιτών μας Ρομά, στο Νομό Καρδίτσας.

Η κ. Κατσαβριά έθεσε επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν στους Ρομά, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στον παλιό οικισμό και στον οικισμό Νέα Ζωή των Σοφάδων καθώς και στον οικισμό Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας.  Η ποιότητα ζωής, η εκπαίδευση, η απασχόληση, η υγεία, το οικιστικό, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας καθώς και οι στοχευμένες δράσεις κοινωνικής ένταξης,  επισημάνθηκαν ως τα κύρια προβλήματα  των Ρομά.

Η κ. Γιάντσιου υπογράμμισε το ειλικρινές ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους συμπολίτες μας Ρομά καθώς και την πολιτική βούληση της υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου, να δώσει αποτελεσματική λύση στα προβλήματα που τους αφορούν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η σύσταση της Ειδικής Γραμματείας για τους Ρομά με πρωταρχικό στόχο, την αξιόπιστη καταγραφή και επεξεργασία των δημογραφικών δεδομένων,  το συντονισμό των κυβερνητικών παρεμβάσεων και τη συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Για τα προβλήματα αυτά, τα οποία λίγο – πολύ είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Ρομά ανά την Ελλάδα, η Ειδική Γραμματέας Ρομά, ανέπτυξε στην κ. Κατσαβριά το πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για τους Ρομά, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Εξάλειψη των ακραία υποβαθμισμένων καταυλισμών και θυλάκων.
  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους οικισμούς και τις γειτονιές Ρομά.
  • Τη θεμελίωση των βάσεων για την επίτευξη της σταδιακής αλλά  πλήρους κοινωνικής ένταξης μέσω της διασποράς του πληθυσμού στον ευρύτερο αστικό και κοινωνικό ιστό  (ηλικιακή παράμετρος: έμφαση σε παιδιά και νέους)
  • Ανάδειξη καινοτόμων πιλοτικών παρεμβάσεων που να λειτουργούν ως πρότυπα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την οργάνωση των επαφών του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους εκπροσώπους των Ρομά του Νομού Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων. Δεσμεύτηκε επίσης, να παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλλίτερη δυνατή επιτυχία τους προς όφελος τόσο των Ρομά όσο και της κοινωνικής συνοχής στο Νομό Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article

Παντοδύναμος στο σπίτι του ο Α.Σ.Κ.

Next Article

Γ. Μανιάτης: Ο ορυκτός πλούτος καθοριστικός πυλώνας για την Ελλάδα