Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση της Ασημίνας Σκόνδρα με το νέο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Συνάντηση της Ασημίνας Σκόνδρα με το νέο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Συνάντηση της Ασημίνας Σκόνδρα με το νέο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, είχε η Βουλευτής μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, δεδομένου ότι αμφότεροι συνδέονται με χρόνια φιλία και υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ τους.

Μετά τις ευχές της κας Σκόνδρα στον Υπουργό, για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Υγείας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πανδημία και ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Υπουργό, για την γενικότερη κατάσταση και κυρίως, για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία».

Η κα Σκόνδρα, περιέγραψε αναλυτικά στον κ. Πλεύρη, τις συνθήκες που επικρατούν, τόσο στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όσο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού, αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν και αναδεικνύονται από το ιατρικό, νοσηλευτικό  και Διοικητικό προσωπικό και επισήμανε τις βελτιώσεις, που πρέπει να γίνουν, στον κάθε τομέα ξεχωριστά.

Επεσήμανε την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι υγειονομικοί του Νομού, καθ΄όλη τη διάρκεια της περιόδου που προηγήθηκε, καθώς και τη μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούν όσο  το δυνατόν καλύτερα στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα που προέκυψε στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά και βρίσκεται πλέον στη δικαιοσύνη.

Η Βουλευτής τόνισε,  ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί εξαίρεση και δεν μπορεί να υποβαθμίσει και να αμαυρώσει, ούτε το σύνολο των εργαζομένων στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού, ούτε το ουσιαστικό και μεγάλο εμβολιαστικό έργο που επιτεύχθει.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε, ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, παρακολουθεί τις εξελίξεις -σε συνεργασία πάντα με τον Εθνικό Οργανισμό δημόσιας Υγείας- και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, όσο και με τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και παραμένει σε επαγρύπνηση, σχετικά με την εξέλιξη της νόσου.

Ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται και η ανάγκη να αποκτηθεί, τείχος ανοησίας είναι εθνική, γι’αυτό αξιοποιούμε το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη, το εμβόλιο, είπε χαρακτηριστικά.

Για τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού τόνισε,  ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα, σε προσπάθειες εξαπάτησης,  που βλάπτουν τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, διαβεβαίωσε την κα Σκόνδρα, ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία, για την επίλυση όποιων προβλημάτων προκύπτουν και βεβαίως,  για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας και των Κέντρων Υγείας του Νομού.




Total
0
Shares
Previous Article
Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας Σπύρου Λάππα για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022

Next Article
Ισχυρό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων

Ισχυρό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων