Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Τελιγιορίδου – Κατσαβριά για ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους

 

Ειδήσεις από τη συνάντηση Τελιγιορίδου – Κατσαβριά

  • Deminimis ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την ελληνοποίηση του γάλακτος
  • Ενισχύεται η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Καρδίτσας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου επισκέφθηκε την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου μαζί με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρδιτσομάγουλας.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής, με κυρίαρχο το θέμα της τιμής του γάλακτος και της ελληνοποίησής του. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην υπό διαμόρφωση  νέα υπουργική απόφαση που αφορά το γάλα, δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται και παρότρυνε τους παραγωγούς να αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών, προκειμένου να διαπραγματεύονται τις τιμές των προϊόντων τους από καλλίτερη θέση. Επίσης, ενημέρωσε και για την απόφαση του ΥΠΑΑΤ να δοθεί deminimis ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους.

Παράλληλα, απαντώντας στα θέματα που έθεσε η κ. Κατσαβριά, η κ. Τελιγιορίδου δεσμεύτηκε να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων και το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας, στην κατεύθυνση της περαιτέρω στελέχωσης και της ενίσχυσης των υποδομών και του εξοπλισμού τους. Ως προς το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Καρδίτσας, η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι, σε επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, θα προβλεφθεί η πρόσληψη τουλάχιστον δυο κτηνιάτρων.

Η υφυπουργός, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της κ. Κατσαβριά, δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την Καρδίτσα προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα των αγροτών και να γίνει ενημέρωση για την πορεία της αγροτικής οικονομίας.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

katsavria teligioridoy 3

katsavria teligioridoy 2




Total
0
Shares
Previous Article

Την έκλεισαν τη Γέφυρα στο Μουζάκι...

Next Article

«Ο δικός μας Μαραθώνιος»

Related Posts

2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”