Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Μαυρομμάτι για την επέτειο των διακοσίων χρόνων 1821-2021

karaiskakeia 1

Συνάντηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Μαυρομμάτι για την επέτειο των διακοσίων χρόνων 1821-2021

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο είχε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Δ. Γιώτης σήμερα 13/8/020 στις 10 π.μ. διάρκειας περίπου μιας ώρας για θέματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση στο χωριό μας των διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν με την ευκαιρία των διακοσίων χρόνων από το 1821 στις 4 και 5 Μαΐου του 2021 σε συνεργασία του Συλλόγου μας, του Δήμου μας, της Τ. Κοινότητας, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και φυσικά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Φίλοι της ιστορίας Ν. Καρδίτσας και μέλος του Συλλόγου μας κ. Ν. Βλάχου ο οποίος κατέθεσε και αυτός  προτάσεις για την άρτια διεξαγωγή των εκδηλώσεων στο ιστορικό χωριό μας προλειαίνοντας κατά κάποιο τρόπο τις επόμενες συναντήσεις και επαφές με φορείς του νομού μας από την νεοσυσταθείσα από τον Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη δεκαμελή επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων. Στις διήμερες εκδηλώσεις «δεσμεύτηκαν» και θα παρευρεθούν όλοι οι Μητροπολίτες της Θεσσαλίας και κατά 99% ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνονται, ιστορικό συνέδριο με κύρια αναφορά στον ήρωα Γ. Καραϊσκάκη και τον ρόλο των Αγράφων στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ’21, παρουσίαση βιβλίου για τον Γ. Καραϊσκάκη του κ. Ν. Βλάχου, χορωδιακές συναυλίες αφιερωμένες στο 1821, παραδοσιακοί χοροί και ιστορικά δρώμενα, επίσκεψη στο ιστορικό Μουσείο “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις και διάφορα άλλα τα οποία εν καιρώ θα σας γίνουν γνωστά

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δ. Γιώτης




Total
0
Shares
Previous Article
agogos rizoma trikala 6

ΔΕΥΑΤ: Αμεσα ο δίδυμος αγωγός για αποτροπή νέων πλημμυρών στο Ρίζωμα

Next Article
panagia spilia

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Σπηλιάς - Πανηγυρικός Εσπερινός δια την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Related Posts