Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Σκάρλου με Διοίκηση ΕΛΓΑ: Άνοιξε το σύστημα για δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό της 9ης Απριλίου – Μέχρι 21/5 η προθεσμία

Συνάντηση Σκάρλου με Διοίκηση ΕΛΓΑ: Άνοιξε το σύστημα για δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό της 9ης Απριλίου – Μέχρι 21/5 η προθεσμία

Συνάντηση Σκάρλου με Διοίκηση ΕΛΓΑ: Άνοιξε το σύστημα για δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό της 9ης Απριλίου – Μέχρι 21/5 η προθεσμία 

Το άνοιγμα του συστήματος του ΕΛΓΑ για την επόμενη εβδομάδα ώστε οι πληγέντες παραγωγοί του Δήμου Σοφάδων από τον παγετό της 9ης Απριλίου να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς, επιτεύχθηκε μετά την άμεση κινητοποίηση και συνεργασία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Δούκα.

Σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Σοφάδων παρουσίασε την εικόνα της ευρύτερης περιοχής, όπου ιδίως στα σιτηρά το σύνολο σχεδόν των καλλιεργούμενων εκτάσεων υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Από την πλευρά τους οι κ.κ  Λυκουρέντζος και Δούκας έκαναν λόγο για έντονη και εκτεταμένη καταστροφή σε διάφορες περιοχές Ελλάδας και ενημέρωσαν τον κ. Σκάρλο για τη διαδικασία που ακολουθεί ο ΕΛΓΑ ώστε να επιληφθεί της καταστροφής και να σταθεί για μια ακόμη φορά δίπλα στους παραγωγούς. Υπογράμμισαν ότι μετά τη διαπίστωση για σημαντική επιβάρυνση στα σιτηρά δίνεται παράταση για την επόμενη εβδομάδα ώστε να υποβληθούν δηλώσεις από τους παραγωγούς.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε ότι «καθίσταται  επιτακτική η χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταγραφής των ζημιών ώστε να προχωρήσει ταχύτατα και η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων καθώς οι πληγέντες παραγωγοί δίνουν μάχη επιβίωσης στην τρέχουσα συγκυρία.»

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δούκας υπογράμμισε πως «ο ΕΛΓΑ βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς και  θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες των δικαιούχων αγροτών». Όπως είπε «ο Οργανισμός απέδειξε εμπράκτως ότι στηρίζει τους αγρότες. Το ίδιο θα πράξει και τώρα, ώστε οι αποζημιώσεις των αγροτών από την περιοχή του Δήμου Σοφάδων, οι οποίοι επλήγησαν από τον παγετό της 9ης Απριλίου, να είναι δίκαιες και να αποδοθούν άμεσα».

skarlos elga1

Από 17/5/2021 μέχρι 21/5/2021

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σοφάδων γίνονται γνωστά τα εξής:

Μετά τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια του Δήμου Σοφάδων από τον ΠΑΓΕΤΟ 9/4/2021, οι παραγωγοί ΣΙΤΗΡΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ και των οποίων οι καλλιέργειες έχουν πάθει ζημιές, μπορούν να προβούν σε δηλώσεις στους Ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Σοφάδων.

Δεν είναι απαραίτητο οι παραγωγοί να έχουν καταθέσει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2021.  Οι παραγωγοί καλό είναι να φέρουν ως δικαιολογητικό τη ΔΗΛΩΣΗ ΟΣΔΕ 2020 για να είναι βρίσκονται άμεσα τα στοιχεία ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ 17/5/2021 ΜΕΧΡΙ 21/5/2021.

(ΑΥΣΤΗΡΑ: ΛΟΓΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ)

Για επικοινωνία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου (Αγίου Γεωργίου και Πλαστήρα, Σοφάδες ) και στα :

Τηλ: 24433-53301 έως 303

Φαξ: 24433-53304

e-mail.: ggasofadon@sofades.gr




Total
0
Shares
Previous Article
ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας

Στη Νέα Ερυθραία δοκιμάζεται ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας

Next Article
kinhth astynomikh monada

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων