Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με τους απολυμένους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ

Η πορεία του προγράμματος υποστήριξης των απολυμένων από τα «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ», που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λάρισα η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τους πρώην εργαζόμενους.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η καινοτομία του προγράμματος, η οποία έγκειται στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τη δημιουργία εργατικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων από τους ωφελούμενους. Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν αιτήματα των συμμετεχόντων  για την καλύτερη λειτουργία της δράσης.

Στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης συμμετέχουν 500 απολυμένοι της εταιρείας και 485 νέοι άνεργοι που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης (NEETs). Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει:

  • Ενίσχυση και αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων μέσω τηςεπαγγελματικής συμβουλευτικής και της παροχής εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης
  • Συστηματική υποστήριξη των ωφελουμένων έτσι ώστε να απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας είτε του κλάδου από τον οποίο προέρχονται είτε άλλων κλάδων που εμφανίζουν δυναμική στις τοπικές αγορές εργασίας
  • Υποστήριξη των συμμετεχόντων ώστε να αναπτύξουνδράσεις επιχειρηματικότητας και
  • Υποστήριξη των συμμετεχόντων σε πιθανές ανάγκες μετεγκατάστασης, με βάση ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για απόκτηση εργασίας σε άλλη πόλη.



Total
0
Shares
Previous Article

Τα 50 πρόσωπα που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Next Article

Παιδικές βιβλιοθήκες: ένα στοίχημα που θα κερδηθεί!