Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με δήμαρχο Παλαμά για έργα και ζητήματα του Δήμου

Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Σακελλαρίου συζήτησαν για το νέο ΕΣΠΑ και τις προοπτικές στο Δήμα Παλαμά

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα έργα του Δήμου Παλαμά πραγματοποιήθηκε μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Παλαμά κ. Γιώργου Σακελλαρίου. Κατά τη συνάντηση τους επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους για στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά.

Όπως έγινε γνωστό μέσω του ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκαν και αποδίδονται δυο σημαντικά έργα στην περιοχή και χρήσιμα για τον άνθρωπο. Το δημοτικό σχολείο Παλαμά και η ανάπλαση στο χώρο του πέριξ του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά.

«Τα έργα αυτά μέσα στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα σημαίνουν θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, σχεδιάζουμε για το μέλλον, δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες», σημείωσε ο Κ. Αγοραστός.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στο νέο ΕΣΠΑ και τα έργα που μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτό για το Δήμο Παλαμά έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς Δήμου σε επίπεδο μελετών. Συζητήθηκε ακόμη η προοπτική ένταξης έργων στο νέο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, το οποίο θα περιλαμβάνει δίκτυα άρδευσης, υπογειοποιήσεις δικτύων και εμπλουτισμό των υπαρχόντων ταμιευτήρων με κλειστά δίκτυα από τον ποταμό Καλέντζη.

Παράλληλα εξετάστηκε και το φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό σχέδιο του Δήμου Παλαμά για τη δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, που αναμένεται να φέρει την προστιθέμενη αξία αλλά και ιδιαίτερα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

Επόμενο άρθρο

Επέκταση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους πολίτες προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων