Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη – Φώτη Αλεξάκου

<

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, με τον Δήμαρχο Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως οι σχεδιασμοί και οι σχετικές μελέτες του Δήμου για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και άλλων υποδομών, όπου διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης  που προκύπτουν από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ» για την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια υποστήριξης, τόσο για τα συγκεκριμένα έργα υποδομών, όσο και σε τομείς όπως η προμήθεια μηχανημάτων έργου, η αγροτική οδοποιία και η κατασκευή Παιδικών Χαρών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η απορρόφηση των 740 εκατ. ευρώ του αθροιστικού προϋπολογισμού των δύο προγραμμάτων, για το 2018, θα οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, οικονομικά αλλά και κοινωνικά, καθώς πριμοδοτούνται έργα μικρής κλίμακας, αλλά με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην λειτουργικότητα των δήμων.

Στο πλαίσιο των δυο χρηματοδοτικών εργαλείων, με πόρους από το ΠΔΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για το σχεδιασμό των οποίων υπήρξε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχουν εκδοθεί ήδη δύο προσκλήσεις, για τα μηχανήματα έργου και την συντήρηση σχολικών κτιρίων. Η επόμενη πρόσκληση θα αφορά στις Παιδικές Χαρές και θα ακολουθήσει η πρόσκληση για την αγροτική οδοποιία.


Total
0
Shares
Previous Article

Για τρίτη χρονιά φέτος το πρόγραμμα Code Girls στον Δήμο Τρικκαίων

Next Article

Πρόγραμμα Εξετάσεων Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Total
0
Share