Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Π. Βράντζα με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

vrantza xenogiannakopoulou

 

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βουλευτή Καρδίτσας Παναγιώτας Βράντζα με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τα κύρια θέματα συζήτησης αφορούσαν, το αίτημα μετάταξης στο δημόσιο των υπαλλήλων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και λειτουργικά θέματα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ).

Η Υπουργός, για το πρώτο ζήτημα, ανέφερε ότι υπάρχουν νομικά και  δημοσιονομικά κωλύματα, τα οποία καθιστούν αδύνατη τη λήψη πολιτικής πρωτοβουλίας από πλευράς του Υπουργείου. Ταυτόχρονα επανέλαβε τα όσα έθεσε στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ). 

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την ανάγκη για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ μέσω της πλατφόρμας από τα ΚΕΠ, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και οι σοβαρές επιπτώσεις που αυτά επιφέρουν σε Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες. Η Υπουργός επεσήμανε ότι έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Εργασίας για την επίλυση του ζητήματος, καθώς είναι στην αρμοδιότητα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στο ν. 4606/2019 και την Εθνική στρατηγική για την Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Ελληνικής νομοθεσίας. Η καλή νομοθεσία και η κωδικοποίησή της, κατοχυρώνει το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών.


Βράντζα Παναγιώτα
Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Κώστας Τσιάρας

Ερώτηση Κώστα Τσιάρα για την αναδιοργάνωση της ΕΤΑΔ ΑΕ

Next Article

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών από το Α.Τ. Πύλης