Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Π. Βράντζα για τα έργα του Αχελώου

Συνάντηση Π. Βράντζα για τα έργα του Αχελώου

 

Συνάντηση Π.Βράντζα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλο για έργα Αχελώου

Η βουλευτής Καρδίτσας κ. Παναγιώτα Βράντζα συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο και την κ. Ντιάνα Μιχαλοπούλου, γεωλόγο και υπεύθυνη του υπουργείου για τους υδατικούς πόρους.

Το θέμα συνάντησης αφορούσε την πορεία του φράγματος της Μεσοχώρας αφότου υπεγράφη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στις 03/02/2017, η οποία ουσιαστικά έδωσε το «πράσινο φως» για την απεμπλοκή του έργου από την εκτροπή του Αχελώου, καθιστώντας το αμιγώς υδροηλεκτρικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε ότι έχουν λυθεί όλες οι βασικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του έργου και απομένουν θέματα που άπτονται πλέον της αρμοδιότητας της ΔΕΗ και σχετίζονται με τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών των κατοίκων της Μεσοχώρας, το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) και τεχνικά έργα, όπως επισκευές και στεγανώσεις του φράγματος, δοκιμές του υπάρχοντος εξοπλισμού και προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού, όπου κριθεί απαραίτητο.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, και βήμα-βήμα λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να προχωρήσει η λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος, έργο σημαντικό τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για το ενεργειακό δυναμικό της χώρας.

Βράντζα Παναγιώτα
Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Ομαδικά Εργαστήρια Εργαζομένων και Ανέργων

Ομαδικά Εργαστήρια Εργαζομένων και Ανέργων

Next Article

Καθαρή Δευτέρα στην Δρακότρυπα !