Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους 33 μικρών ορεινών δήμων

ΑΡΓΙΘΕΑ: «Όχι άλλο κάρβουνο» - Γιάννης Μπαμπάτσικος

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους 33 μικρών ορεινών δήμων

Με μια πρώτη ανάγνωση η πρόσκληση του πρωθυπουργού στους 33 μικρούς ορεινούς δήμους της χώρας  ώστε να ακούσει δια ζώσης  από τον κάθε δήμαρχο   τα  ιδιαίτερα προβλήματα   που αντιμετωπίζουν , φαίνεται θετική και ελπιδοφόρα .

Ο κάθε δημότης  από μία τέτοια συνάντηση  θα περίμενε από τον κ. δήμαρχο να εκθέσει στον πρωθυπουργό  κάποια από τα μεγάλα και εμβληματικά  ζητήματα  που αντιμετωπίζει ο τόπος μας .

Δυστυχώς, αντί αυτού είδαμε ένα κοινό δελτίο τύπου με τους δήμαρχους Λ.Πλαστήρα και Αγράφων  σε διθυραμβικούς   τόνους   με κύριο «επίτευγμα» το σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ)  με παραπομπή μάλιστα  στο αόριστο μέλλον και  χωρίς πρόσθετη  χρηματοδότηση.

Αλλά και εδώ, ψευδώς  για εφήμερες εντυπώσεις αναφέρουν ως δική τους   πρόταση το συγκεκριμένο σχέδιο καθότι όπως διαβάζουμε στο έγκριτο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» το εν λόγω σχέδιο ήταν  προτροπή-πρόταση   του ίδιου του Πρωθυπουργού προς τους 33 δημάρχους για καλλίτερη αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

«ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε ζήτημα που τέθηκε, πρότεινε τη διαδημοτική συνεργασία για την εφαρμογή των αναπτυξιακών εργαλείων που υπάρχουν στη διάθεση των Δήμων, ακόμη και με την αξιοποίηση σχεδίων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.»

‘Όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο ή νέο χρηματοδοτικό  πρόγραμμα.  Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω υπεράνω όλων οι εφήμερες εντυπώσεις.

Στο δελτίο τύπου δεν γίνεται καμία αναφορά στην εξεφρασμένη  αντίθεση των 3 δημάρχων  στη δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα .Μετέφεραν την άποψη τους αυτή στον πρωθυπουργό ;

Ισχυρίζονται… ότι ο πρωθυπουργός  δεσμεύθηκε  για τη μη εγκατάσταση αιολικών στις περιοχές όπου δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Πολύ ωραία. Εάν είναι αλήθεια, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει επί του θέματος και η γνωμοδότηση που ζητείται από τις τοπικές κοινωνίες να  είναι δεσμευτική και όχι συμβουλευτική όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Έλαβαν κάποια δέσμευση για αυτό;  Υπάρχει χρονοδιάγραμμα;

Αγαπητοί συνδημότες ,είναι απογοητευτικό για όλους μας  ο  Δήμαρχος Αργιθέας  να προσέρχεται  σε αυτή την κορυφαία  σύσκεψη   χωρίς αιτήματα και να εξέρχεται αυτής έχοντας «ως φύλλο συκής» το  σχέδιο  Ο.Χ .Ε.

Επίσης απογοητευτικό είναι σε αυτό το  υψηλό πολιτικό επίπεδο το μόνο αίτημα προς τον πρωθυπουργό  να είναι η διάνοιξη μονοπατιών.

Από ανέξοδα σχέδια επί χάρτου η περιοχή μας έχει χορτάσει χρόνια τώρα,  από πραγματικό έργο έχει ανάγκη . Τρία σχεδόν χρόνια ο κ. Δήμαρχος  είναι πρόεδρος του πολυδιαφημισμένου Δικτύου Πίνδος.

Κανένα έργο δεν είδαμε, καμία δράση. Μόνο επικοινωνιακά σόου αυτοπροβολής και αυτοθαυμασμού.

Εν κατακλείδι, αυτό που πραγματικά αποκόμισε  ο κ.Στεργίου από την συνάντηση αυτή ήταν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Μέγαρο Μαξίμου και οφείλω να ομολογήσω ότι σε αυτό το θέμα ο Κυρ. Μητσοτάκης  ήταν αρκετά γαλαντόμος !!!

Οι Αργιθεάτες έχουν πλέον  αντιληφθεί ότι ο πραγματικός στόχος και η μοναδική του έννοια   είναι η φωτογραφία η λεζάντα  ο αυτοθαυμασμός  και όχι η παραγωγή έργου .

Με λίγα λόγια . Πολύ λάδι …και τηγανίτα τίποτα.

Για τη Δημοτική Αντιπολίτευση

Ο Επικεφαλής

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης




Total
0
Shares
Previous Article
elli tsirogianni proedros

ΜΑΝΑ: Αρχόντισσα της δημιουργίας

Next Article
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία - Σάββατο 7/5/2022

Related Posts