Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση μελών του ΔΣ της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών με τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ

Συνάντηση μελών του ΔΣ της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών με τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ

Την Πέμπτη 13-2-2020, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, συνοδευόμενοι από τον επιστημονικό συνεργάτη της Ένωσης καθηγητή του ΓΠΑ κ. Ι. Μπιζέλη, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο και τον κ. Ανδρέα Στρατάκη, σύμβουλο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ειδικά θέματα που αφορούν τους εκτροφείς της Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, όπως η έκδοση κανονισμού της φυλής, η ανάδειξη των προϊόντων των αυτόχθονων ελληνικών φυλών ζώων, το μέλλον των αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και η διαπίστευση της διαδικασίας γενετικής ταυτοποίησης της φυλής. Συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν την εκτατική κτηνοτροφία στην Ελλάδα και τους εκτροφείς αυτόχθονων φυλών, όπως η σήμανση των ζώων με μη αφαιρούμενα μέσα (ενδοστομαχικοί βώλοι), η υπό εξέλιξη Δράση 10.2.1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία» (Υπομέτρο 10.2, Μέτρο 10) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, η διαχείριση των βοσκοτόπων, καθώς και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι των μειονεκτικών περιοχών της χώρας.

Μετά από τη διεξοδική συζήτηση, ο κ. Γενικός πρότεινε να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση από κοινού με τον κ. Υπουργό, δεδομένου ότι κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν χρήζουν νομοθετικής παρέμβασης.

Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών
Total
0
Shares
Previous Article
party apokries 1o dimotiko sxoleio mouzakiou akyro

Ματαιώνεται το αποκριάτικο party του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου

Next Article
Παρουσίαση της ανάβασης στο Matterhorn

Παρουσίαση της ανάβασης στο Matterhorn από τον ΕΟΣΚ