Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση με μηνύματα ενότητας και θέμα την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Καρδίτσας στη Basket League

Συνάντηση με μηνύματα ενότητας και θέμα την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Καρδίτσας στη Basket League

Συνάντηση με μηνύματα ενότητας και θέμα την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Καρδίτσας στη Basket League πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Κιέριον» 

Όλοι μαζί για την Καρδίτσα !

To Σάββατο, η αθλητική Καρδίτσα μπορεί να γράψει ιστορία και για πρώτη φορά, μια ομάδα της περιοχής μας να βρεθεί στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας βρίσκεται ένα μόλις βήμα από την άνοδο στην Α1 και ήδη, ο προγραμματισμός για αυτό το μεγάλο γεγονός ξεκινά.

H συσπείρωση των φιλάθλων, των επιχειρήσεων και των φορέων γύρω από την προσπάθεια του Α.Σ.Καρδίτσας να σταθεί με αξιώσεις στη Basket League, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Κιέριον». Παρούσα σύσσωμη η διοίκηση, ο μεγάλος Γιάννης Μπουρούσης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ.Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β.Τσιάκος, Ο Αντιδήμαρχος Τ.Σπάνιας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Μέγα Χορηγού της ομάδας «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ», Δημήτρης Κρομμύδας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες και φίλαθλοι, που ήθελαν να ενημερωθούν για το σχεδιασμό που υπάρχει, μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση όπως είναι η συμμετοχή του Α.Σ.Καρδίτσας στην επόμενη Basket League.

Η παρουσία όλων, αλλά και η διάθεση που υπάρχει, έδειξε το δρόμο της ενότητας, της κοινής προσπάθειας, όπως τονίστηκε από όλους όσοι τοποθετήθηκαν. Η συνάντηση της Πέμπτης, είναι το πρώτο βήμα ενημέρωσης, ενώ θα ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα βήματα, για τη δημιουργία μιας φιλόδοξης, αλλά και βιώσιμης, νέας πραγματικότητας στον αθλητισμό της περιοχής μας.

Συνάντηση με μηνύματα ενότητας και θέμα την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Καρδίτσας στη Basket League

Αρχικά, ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ.Καρδίτσας Γιώργος Χριστούλας ανέλυσε την πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την αρνητική απάντηση που έδωσε ο ΑΣΚ το 2019 στην πρόσκληση που έλαβε τότε για να παίξει στην Α1. Όπως τόνισε, τότε δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να δεχθεί η ομάδα μια τέτοια πρόσκληση, με πίεση χρόνου, χωρίς προγραμματισμό, αλλά και με το Νέο Κλειστό να μην έχει παραδοθεί. Αναφέρθηκε μάλιστα στον τότε Πρόεδρο του ΑΣΚ Θωμά Δεληγιάννη, ο οποίος με ρεαλισμό και σύνεση καθοδήγησε τη διοίκηση σε μια δύσκολη τότε απόφαση, η οποία όμως αποδείχτηκε 100% σωστή. Σήμερα όμως, υπάρχει το Νέο Κλειστό, υπάρχουν η φιλοδοξία και οι προϋποθέσεις για να χτιστεί αυτό το εγχείρημα σε σωστές βάσεις, γι’ αυτό και η άνοδος ήταν φέτος, ο κύριος στόχος της ομάδας.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν θα είναι πολύ συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ.Χριστούλας, και θα βασίζονται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Το πρώτο βήμα είναι η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης για την ίδρυση της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Κ.Α.Ε.), στη συνέχεια η κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου, ακολουθούν η εκλογή διοίκησης της Κ.Α.Ε., η εξασφάλιση της αδειοδότησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στη συνέχεια, ο οικονομικός προγραμματισμός που θα καθορίσει και το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Δεληγιάννης, ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και το Δήμο Καρδίτσας για τη διαχρονική στήριξη προς την ομάδα, αλλά και τους φιλάθλους και τις επιχειρήσεις που πάντοτε στέκονται στο πλευρό της ομάδας και αποτελούν τον καλύτερο «συμπαίκτη» της. Όπως τόνισε, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΑΣΚ όλα τα τελευταία χρόνια και η ανταπόκρισή τους είναι συγκινητική όλα αυτά τα χρόνια, αποτελώντας παράλληλα και την παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο σύλλογος συνειδητά αποφάσισε να θέσει ως στόχο την άνοδο στη Basket League και τον κατάφερε, με τη βοήθεια και την υποστήριξη όλων, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους προπονητές και παίκτες.

Όπως τόνισε, η ενότητα είναι το κλειδί για την επόμενη ημέρα, με τη δημιουργία μιας υγιούς ΚΑΕ, η οποία θα χτιστεί σε γερά θεμέλια, έχοντας στο πλευρό της όλη την Καρδίτσα. Κυρίαρχοι στόχοι, η οικονομική βιωσιμότητα της ΚΑΕ, η δημιουργία ενός αθλητικού μοντέλου το οποίο -όπως και ο ερασιτέχνης ΑΣΚ μέχρι τώρα- θα έχει την αποδοχή και το σεβασμό από όλο το αθλητικό στερέωμα με τη συνέπεια και τη σταθερότητά του, αλλά και η ανάπτυξη παράλληλων δράσεων για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Η ομάδα όπως ανέφερε, δεν έχει ονοματεπώνυμο, αλλά μόνο τη λέξη «Καρδίτσα».

Συνάντηση με μηνύματα ενότητας και θέμα την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Καρδίτσας στη Basket League

Ο Γιάννης Μπουρούσης που πήρε στη συνέχεια το λόγο, ανέφερε ότι για εκείνον, η φετινή χρονιά είχε σαν στόχο την άνοδο και εκείνος δε θα μπορούσε να λείπει, έστω κι αν χρειάστηκε να στερεί χρόνο από την οικογένειά του και έχοντας ήδη ανακοινώσει το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας. Το έκανε για την πόλη του την Καρδίτσα, για τη νεολαία της, για το αύριο του αθλητισμού της περιοχής, ενώ μοιράστηκε με τους ακροατές τις εμπειρίες από την τεράστια καριέρα του, τονίζοντας πως πάντοτε έβλεπε με θαυμασμό μικρές πόλεις στην Ευρώπη που συσπειρώθηκαν γύρω από μια αθλητική προσπάθεια και κατάφεραν πάρα πολλά, έχοντας όλη την τοπική κοινωνία στο πλευρό τους.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, ανέφερε ότι η αθλητική του καριέρα παρατάθηκε για μια σεζόν μόνο και μόνο για την Καρδίτσα, αλλά πλέον ολοκληρώνεται η παρουσία του σαν παίκτης, όμως είναι πρόθυμος να έχει ουσιαστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της ομάδας,  θέτοντας ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός αθλητικού οργανισμού που θα βγάζει υγεία και θα αντλεί δύναμη από την κοινωνία και θα απευθύνεται σ’ αυτή. Δεν είναι προσπάθεια μερικών ανθρώπων όπως είπε, αλλά προσπάθεια όλης της Καρδίτσας.

Συνάντηση με μηνύματα ενότητας και θέμα την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Καρδίτσας στη Basket League

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, τόνισε πως χαίρεται ιδιαίτερα πως μια τέτοια πορεία, την οποία έζησε και ο ίδιος σαν φίλαθλος από την αφετηρία της, έφτασε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, την οποία όλοι μαζί πρέπει να πανηγυρίσουμε το Σάββατο. Η νέα πραγματικότητα όπως είπε, απαιτεί τη συμμετοχή όλων, είναι σημαντική για όλη την περιοχή και όλοι μας όπως τόνισε, θα είμαστε δίπλα στην ομάδα με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε πως με την επιτυχία του ΑΣΚ, αποδεικνύεται πόσο καθοριστικά είναι τα μεγάλα έργα για την ανάπτυξη, καθώς χωρίς το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, για το οποίο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έκανε τεράστιο αγώνα, αυτή η επιτυχία δεν θα είχε μέλλον και προοπτική. Με την πόλη να διαθέτει σήμερα ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, η άνοδος στη Basket League είναι πλέον μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει και να φτάσει πολύ ψηλά.

Συνάντηση με μηνύματα ενότητας και θέμα την επόμενη ημέρα του Α.Σ.Καρδίτσας στη Basket League

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ανέφερε ότι είναι εξαιρετική η προσπάθεια που γίνεται στον Α.Σ.Καρδίτσας, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του σε όσους μετέχουν σε αυτή. Όπως είπε, σε μια εποχή που η κοινωνία μας και η περιοχή μας δοκιμάζονται, ο ΑΣΚ αποτελεί μια αχτίδα αισιοδοξίας και απόδειξη του πόσα μπορούν να επιτευχθούν με σχέδιο και πολλή δουλειά. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Γιάννη Μπουρούση, στην παρουσία και τη διάθεση προσφοράς του μεγάλου αθλητή που είναι παράδειγμα για όλους. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ανέδειξε την εξωστρέφεια που τέτοιες επιτυχίες προσδίδουν στην περιοχή μας, αναφέροντας πως ο Α.Σ.Καρδίτσας, μπορεί να είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης. Ο Δήμος Καρδίτσας από τη μεριά του, θα βοηθήσει και θα στηρίξει αυτό το μεγάλο εγχείρημα και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, ώστε αυτή η επιτυχία να έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας.

Στην τοποθέτησή του, το μέλος της διοίκησης του Α.Σ.Καρδίτσας και επιχειρηματίας της πόλης Κώστας Πρίτσας, τόνισε την ανάγκη αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί από όλους. Υπάρχουν τρόποι ο καθένας να σταθεί στο πλευρό της ομάδας, αρκεί να θέλει να είναι μέρος αυτής της προσπάθειας, η οποία γίνεται για την Καρδίτσα. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το μέγεθος της επιτυχίας, αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή μας, τονίζοντας πως κάθε επιχείρηση ή φίλαθλος που θα ενεργοποιηθεί, θα μετέχει σε μια απολύτως διαυγή διαδικασία. Όπως ανέφερε, ο ΑΣΚ μπαίνει στη νέα εποχή χωρίς βαρίδια και χωρίς οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις, δείγμα της υγιούς βάσης που θέλουμε να χτίσουμε, με σκοπό να είναι η Καρδίτσα ψηλά και να ζήσει πρωτόγνωρες στιγμές.




Total
0
Shares
Previous Article
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το διήμερο εκδηλώσεων για τον Προεπαναστατικό Ήρωα Κατσαντώνη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το διήμερο εκδηλώσεων για τον Προεπαναστατικό Ήρωα Κατσαντώνη

Next Article
Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εγκρίθηκαν από το ΠΣ Θεσσαλίας οι περιβαλλοντικοί όροι για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Δήμητρα Γρεβενών

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…