Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας

Αντικείμενο η διατήρηση των δομών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας που λειτουργούν σε κάθε Περιφέρεια

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και Ταμία της ΕΝΠΕ κα Χριστιάνα Καλογήρου με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία της ΕΝΠΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η αναγκαιότητα διατήρησης των δομών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας που λειτουργούν σε κάθε Περιφέρεια και του Γραφείου Ισότητας της ΕΝΠΕ μέσω της ένταξής τους στη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΣΕΣ 2014-2020.

Συνολικά λειτουργούν 25 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 Ξενώνες σε όλη τη χώρα, οι οποίες παρέχουν πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική αλλά και φιλοξενία στα θύματα βίας. Οι 2 πλευρές τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία της διατήρησης των δομών αυτών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που μαστίζουν τη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ δήλωσε: «Οι δομές στήριξης και προστασίας των γυναικών θυμάτων βίας παρέχουν πολύ σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες αλλά και λειτουργούν αποτρεπτικά στην αναπαραγωγή της βίας και της ανισότητας. Δεσμευτήκαμε από κοινού να στηρίξουμε τις δομές αυτές στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και των αναγκών κάθε τοπικής κοινωνίας».




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση της Ενώσεως Συντακτών για το ασφαλιστικό

Next Article

Σύσταση και πρώτη συνεδρίαση του Φόρουμ Βιομηχανίας σήμερα στο Υπουργείο Οικονομίας