Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση γνωριμίας Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας με το Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ Βόλου

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) ξεκίνησε συναντήσεις με τους φορείς των εργαζόμενων στη Μαγνησία, τόσο για να γνωριστεί με τους ανθρώπους της εργασίας και τα προβλήματά τους στην εποχή των μνημονίων, όσο και για να παρουσιάσει τις προτάσεις του και να ανοίξει επί τέλους ο δημόσιος διάλογος για την κατάντια της χώρας κάτω από τη διεύθυνση του πολιτικού προσωπικού της.

Την Παρασκευή 08-04-16 έγινε η συνάντηση αντιπροσωπείας  του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας με το Σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ Βόλου.

Από την πλευρά των εργαζόμενων παρουσιάστηκαν τα θετικά και αρνητικά της λειτουργίας του εργοστασίου με έμφαση στο γεγονός της συρρίκνωσής του, λόγω της κατάρρευσης της εσωτερικής αγοράς σε επίπεδα εξαιρετικά χαμηλά, συγκρίσιμα με αυτά της δεκαετίας του 1960, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς και οικονομίας.

Από το Ε.ΠΑ.Μ. παρουσιάστηκε η πρότασή του για την διακυβέρνηση της χώρας με στόχο την ευημερία  των πολιτών και όχι των αριθμών. Η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι όλοι μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της χώρας και όλοι μας αναγνωρίζουμε την «ανεπάρκεια» των πολιτικών και την απαράδεκτη στάση που έχουν κρατήσει τα κόμματα της Βουλής.

Οι συναντήσεις του Ε.ΠΑ.Μ. με τους φορείς των εργαζομένων θα συνεχιστούν με στόχο πάντα το δημόσιο διάλογο γι’ αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και που πρόκειται να συμβούν εάν οι πολίτες και οι φορείς τους δεν πάρουν τη χώρα στα χέρια τους.

Στη συνάντηση παρέστησαν: Για το Σωματείο ΑΓΕΤ Βόλου: τα μέλη του προεδρείου

Β. Κουκλουμπέρης, Ν. Ζυγούρης & Β. Χαλαστάρας

Και για το Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας: Κ. Παχιός (Συνταξιούχος ΑΓΕΤ) & Γ. Λέτσιος (Πολιτικός Μηχανικός).




Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα της Πανθεσσαλικής Στέγης για την τεχνολογία

Next Article

Καρδίτσα: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του νέου LEADER για την περίοδο 2014-2020

Related Posts

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου