Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Γιώργου Κωτσού με Κωνσταντίνο Καραμανλή – «Να εκπονηθεί η μελέτη για το φράγμα Μουζακίου»

Συνάντηση Γιώργου Κωτσού με Κωνσταντίνο Καραμανλή - «Να εκπονηθεί η μελέτη για το φράγμα Μουζακίου»

«Να εκπονηθεί η μελέτη για το φράγμα Μουζακίου» 

«Επιτάχυνση των έργων αποκατάστασης των υποδομών που καταστράφηκαν από τον ΙΑΝΟ»  

Ζήτησε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός από τον κ. Καραμανλή.

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή συναντήθηκε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Ο κ. Κωτσός έθεσε στον Υπουργό θέματα του Νομού Καρδίτσας που προέκυψαν από τον καταστροφικό κυκλώνα ΙΑΝΟ. Στην επιτάχυνση των έργων αποκατάστασης των υποδομών που καταστράφηκαν αλλά και στην εκκίνηση των διαδικασιών προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη για το φράγμα Μουζακίου επικεντρώθηκε η συζήτηση των 2 αντρών.

Ο Βουλευτής Καρδίτσας επισήμανε στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη για κατασκευή του Φράγματος Μουζακίου, όπως είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο Μουζάκι μετά τις καταστροφές του Ιανού. Ο κ. Κωτσός επισήμανε στον Υπουργό πως το μέγεθος των καταστροφών στη λεκάνη απορροής του Παμίσσου Ποταμού θα είχε αποφευχθεί αν ήταν κατασκευασμένο το Φράγμα Μουζακίου ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει θετικά στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της Θεσσαλίας που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα υδατικού ελλείματος με το έλλειμα να προσδιορίζεται στα 3 δις κ.μ. Επίσης ο κ. Κωτσός έκανε γνωστό στον κ. Καραμανλή πως στη ΔΕΗ υπάρχει ήδη εκπονημένη προμελέτη για το φράγμα Μουζακίου από τον αείμνηστο μηχανικό της εταιρείας Γιάννη Θανόπουλο που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Ο Υπουργός έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του προκειμένου να αναζητηθεί η εν λόγω μελέτη ώστε να αποτελέσει τη βάση για την οριστική ωρίμανση του έργου.

Παράλληλα ο Βουλευτής ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των 150 εκ. ΕΥΡΩ από το Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ στους Δήμους Μουζακίου, Αργιθέας και Καρδίτσας. Ο Υπουργός τόνισε πως έχει διευθετηθεί το ζήτημα της  υλοποίησης των έργων μέσω γρήγορων διαδικασιών με στόχο να εγκατασταθούν οι ανάδοχοι μέσα στους επόμενους 2 μήνες. Μέσα στα έργα αυτά είναι ο Περιφερειακός Δρόμος του Μουζακίου, το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου των δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας η κατασκευή νέων γεφυρών  και ο καθαρισμός των ποταμών.




Total
0
Shares
Previous Article
gymnasio mouzakiou new

Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας μέχρι την 28η Μαρτίου

Next Article
kathara Deftera

Καθαρά Δευτέρα: Με sms στο 13033 το πέταγμα του χαρταετού - Διευκρινήσεις Χαρδαλιά