Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Γόμφων στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων

 

Σημαντική συνάντηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Γόμφων έλαβε χώρα στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων σήμερα 19/01/2018

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυστάλλω Μαντζανά, ο Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Κωστάκης Αθανάσιος, ο κ. Γεώργιος Κολομπότσιος – Αρχαιολόγος και ο κ. Γιώτας Ιωάννης- πρώην Γραμματέας και Πρόεδρος της Τ.Κ. Γόμφων.

Θέμα συζήτησης και αναζήτηση λύσης για τον αρχαιολογικό πλούτο που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Γόμφων.

Με δεδομένο το γεγονός ότι προϋπήρξαν δράσεις και ανεύρεση σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, με δεδομένο το γεγονός ότι τα αρχαία τείχη των Γόμφων στέκονται αγέρωχα στο πέρασμα των χρόνων, είναι ανάγκη, σε αγαστή συνεργασία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και φυσικά ο Δήμος Πύλης να αναλάβουν όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζεται με στόχο την αποκάλυψη του συνόλου του αρχαιολογικού θησαυρού της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων.

Έτσι ώστε να αναδειχθεί για μία ακόμη φορά ο πολιτιστικός πλούτος και η ιστορία του Δήμου Πύλης, του Νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Τόσο η Προϊσταμένη κ. Μαντζανά όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης συμφώνησαν απόλυτα με τις θέσεις του Δημάρχου κ. Μαράβα και ανέλαβαν πρωτοβουλία για τον βήμα – βήμα  συντονισμό των ενεργειών.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση Μαράβα με τους Προέδρους των ΤΚ της Δ.Ε. Πιαλείων

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…