Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις χαμηλές εκτιμήσεις των ζημιών του «Ιανού»!

Συνάντηση Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις χαμηλές εκτιμήσεις των ζημιών του «Ιανού»!

Συνάντηση Γ. Κωτσού με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο για τις χαμηλές εκτιμήσεις των ζημιών του «Ιανού»!

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Ο βουλευτής μετέφερε στον Πρόεδρο τα πολλά παράπονα των Καρδιτσιωτών αγροτών για τις εκτιμήσεις που έκαναν οι Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις ζημιές από τον «Ιανό», επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι μιλούν για αδικαιολόγητα χαμηλές εκτιμήσεις και ζητούν να υπάρξει δίκαιη αποτίμηση.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε στον κ. Κωτσό ότι συμμερίζεται την αγωνία και τον προβληματισμό των παραγωγών και ενημέρωσε πως δίνεται η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων των οποίων η εκδίκαση θα γίνει με ακρίβεια και δικαιοσύνη.

Επιπλέον, θα υπάρξει μέριμνα για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, ακόμη και για εκείνους τους αγρότες που δεν άφησαν «μάρτυρες» στα χωράφια τους.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ – ΜΕΛΟΣΣΟΚΟΜΩΝ

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι οι ενστάσεις που θα υποβληθούν από τους πληγέντες κτηνοτρόφους, θα εκδικαστούν με βάση τη δήλωση τους στο ΟΣΔΕ. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους μελισσοκόμους.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι οι αποζημιώσεις που υπολογίστηκαν με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις θα καταβληθούν στους αγρότες την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.

Συνολικά οι αποζημιώσεις για τις ζημίες του «Ιανού» σε πανελλαδικό επίπεδο στον πρωτογενή τομέα, ανέρχονται στα 15 εκ. ΕΥΡΩ και αφορούν κατά κύριο λόγο το Ν. Καρδίτσας που δυστυχώς υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Τέλος, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε ότι οι αποζημιώσεις για το 2020 θα πληρωθούν σε μία δόση και ανέρχονται σε επιπλέον 16 εκ. ΕΥΡΩ.

Ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι οι ενστάσεις που θα υποβληθούν από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους, θα εκδικαστούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΩΤΣΟΥ

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση για τα παράπονα των αγροτών του Νομού Καρδίτσας αναφορικά με τις εκτιμήσεις των Γεωπόνων του ΕΛΓΑ και δεσμεύτηκε ότι οι όλες οι ενστάσεις θα εξεταστούν λεπτομερώς, με ακρίβεια και δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον της για τον αγροτικό κόσμο και φροντίζει για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των πληγέντων καλλιεργητών, επιδεικνύοντας πρωτοφανή ταχύτητα στην καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κωτσός.




Total
0
Shares
Previous Article
Τραχανάς: Θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση

Τραχανάς: Θωρακίζει το έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση

Next Article
Υποβλήθηκε μελέτη για 4 νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Υποβλήθηκε μελέτη για 4 νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα