Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση επιτροπής τουρισμού λίμνης Πλαστήρα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας

limni plastira

Συνάντηση επιτροπής τουρισμού λίμνης Πλαστήρα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο

Η ενημέρωση για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, αλλά και οι προτάσεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής, λόγω των συνεπειών της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID -19, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου με αντιπροσώπους της επιτροπής Τουρισμού της λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα τέθηκαν τα θέματα της αποκατάστασης του οδικού δικτύου με μόνιμες λύσεις, η δημιουργία νέων προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων του νομού, η μείωση του Φ.Π.Α στη διαμονή από το 13% στο 6,5% και στην εστίαση στο 13% για το έτος 2021, η προβολή και προώθηση της λίμνης Πλαστήρα με ειδική καμπάνια στο εξωτερικό και τέλος η δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων και την προετοιμασία ομάδων και αθλητών όλων των αθλημάτων.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της επιτροπής τουρισμού λίμνης Πλαστήρα, οι προτάσεις αυτές, εφόσον υλοποιηθούν, θα βοηθήσουν σημαντικά στην τουριστική ανέλιξη της περιοχής. Η λίμνη Πλαστήρα, που έχει χαρακτηριστεί ως η λίμνη των τεσσάρων εποχών, αποτελεί έναν ασφαλή και μοναδικό σε φυσική ομορφιά προορισμό, που μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι η Π.Ε Καρδίτσας κινήθηκε ταχύτατα ως προς την αποκατάσταση των ζημιών κυρίως στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Όσο για τον επερχόμενο χειμώνα, υπενθύμισε ότι η Π.Ε Καρδίτσας ‘’κράτησε’’ ανοιχτό το οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα όλα τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.

Αναφερόμενος στο θέμα των συνεπειών του COVID -19 o κ. Νούσιος τόνισε ότι αμέσως μετά την άρση του lock down, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός εισηγήθηκε την εφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Με βάση αυτό το δεδομένο η Π.Ε Καρδίτσας είχε διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις – ιδίως για τον ορεινό τουρισμό – οι οποίες μπορούσαν να καταστήσουν την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, έναν δημοφιλή και κυρίως ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, συμμετείχαν  οι κες Γεωργία Ζευγαρά και Πολυξένη Ψηφή και οι κ.κ Θωμάς Τσάβαλος και Μιχάλης Καπετανάκης, ως εκπρόσωποι της επιτροπής τουρισμού λίμνης Πλαστήρα.




Total
0
Shares
Previous Article
trikala laiki erga

Τρίκαλα: Κλείνει για 5 ημέρες η 21ης Αυγούστου λόγω των έργων της λαϊκής

Next Article
mixalakis agorastos petrikalon

Συντηρεί και βελτιώνει τη γέφυρα της Κρήνης η Περιφέρεια Θεσσαλίας