Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Ελευθερίας Τζανακούλη με ΥΠΑΑΤ για τα προβλήματα των Θεσσαλών αγροτών 

Avgenakis Tzanakouli

Συνάντηση Ελευθερίας Τζανακούλη με ΥΠΑΑΤ για τα προβλήματα των Θεσσαλών αγροτών 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, είχε σήμερα στην Αθήνα η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας και επικεφαλής παράταξης “Ενωμένοι Θεσσαλοί” κα Ελευθερία Τζανακούλη.

Η κα Τζανακούλη επεσήμανε στον ΥΠΑΑΤ κ. Αυγενάκη πως η Θεσσαλία μετράει ακόμα τις πληγές της από τη θεομηνία του DANIEL και ELIAS και είναι ανάγκη να βρεθούν λύσεις όσον αφορά στις παρακάρλιες περιοχές οι οποίες ισοπεδώθηκαν αλλά και με τους θεσσαλούς αγρότες οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα η ίδια επεσήμανε: “Η πληγή του θεσσαλικού κάμπου θα γίνει αντιληπτή σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα αφού καλλιεργήσιμες εκτάσεις εξαφανίστηκαν. Είναι ανάγκη να  αποστραγγιστούν άμεσα τα πλημμυρισμένα χωράφια, να αποκατασταθούν αυτά που έχουν φερτά υλικά και τέλος να αποπερατωθούν τα ήδη δρομολογημένα φράγματα. Επίσης η αποκατάσταση και η μακροχρόνια στήριξη των πληγεισών δενδρωδών καλλιεργειών (ακτινίδια στις εκβολές του Πηνειού ποταμού, αμύγδαλα , καρύδια, φυσικά, ροδάκινά κα) οφείλουν να είναι εξίσου προτεραιότητα. Eίναι σκόπιμο να γίνει ορθολογικός σχεδιασμός των επόμενων καλλιεργειών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καλλιέργειες  οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες  τόσο στην κλιματική αλλαγή όσο και στην ιδιομορφία των χωραφιών της Θεσσαλίας”.

Συνεχάρη τον ΥΠΑΑΤ και την Κυβέρνηση για τη θετική στάση στις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι “είναι η μοναδική Κυβέρνηση που συζήτησε και άκουσε τα αιτήματα των αγροτών προχωρώντας στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος και δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα για την εγκατάσταση αγροτικών φωτοβολταϊκών από τα 10 kW (κιλοβάτ) που ισχύει σήμερα στα 50 kW, με κατά προτεραιότητα πρόσβαση στον «κλειδωμένο» χώρο”.

Τέλος ο ΥΠΑΑΤ κος Αυγενάκης επεσήμανε ότι “η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, με τη στάση τους απέδειξαν ότι είναι ανοιχτοί στον διάλογο, επιβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ ήταν και είναι διαχρονικά στο πλευρό των αγροτών”.
Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Νέες αναθέσεις έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ και απο τη νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όπως έκανε και η προηγούμενη 

Next Article
dimarxos Larisas proxenos Roumanias

Στον Δήμαρχο Λαρισαίων η Πρόξενος της Ρουμανίας