Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση εκπροσώπων ΑμεΑ με τον Δήμαρχο Καρδίτσας για την κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου στην Καρδίτσα.

eidiko sxoleio larisas

ΑμεΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών ΑμεΑ & Ειδικών Σχολείων Ν. Καρδίτσας
  • Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας

«ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ»

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Στέφανο Θεολόγη, είχαν το πρωί της Παρασκευής 21/01/2022, οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ στον Ν. Καρδίτσας, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσάρας, Πρόεδρος του  Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών ΑμεΑ & Ειδικών Σχολείων, ο κ. Αγραφιώτης Βασίλειος, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας και ο κ. Κωτούζας Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΑμεΑ, ότι έπειτα από πολλές προσπάθειες και αρκετό χρόνο, ολοκληρώθηκε και εστάλη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο φάκελος με όλα τα προαπαιτούμενα (νομιμοποιήσεις, άδειες, τοπογραφικά κλπ) για να προχωρήσει επιτέλους το έργο οικοδόμησης του νέου Ειδικού Σχολείου. Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για τη χρηματοδότηση του έργου και να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης για να ακολουθήσει το τελικό στάδιο της κατασκευής. Τόνισε δε, τη βούληση και την επιθυμία τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το έργο να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο επιθυμούμε όλοι.

Το νέο σύγχρονο κτήριο θα ανεγερθεί στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, όπου ήδη λειτουργούν οι τάξεις του Ειδικού Σχολείου, σε μια νέα κατασκευή από αρχικό στάδιο, με σύγχρονες κτηριακές υποδομές και εξοπλισμό, ώστε να παιδιά να έχουν αυτά που δικαιούνται, χρειάζονται και αξίζουν.

Εμείς, οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ στην Καρδίτσα, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πιέζουμε μέχρι τέλους για το αυτονόητο, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε χρειάζεται στενή παρακολούθηση για να μην νικήσουν τα εμπόδια (γραφειοκρατικά ή «άλλα») που βρίσκονται κάθε φορά που ο φάκελος φαίνεται να ολοκληρώνεται.

Επίσης, συζητήθηκαν ορισμένα τρέχοντα θέματα, όπως η άμεση ανάγκη για τη δημιουργία 1-2 θέσεων πάρκινγκ για ΑμεΑ στο κτήριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) όπου στεγάζεται και συνεδριάζει η επιτροπή ΚΕΠΑ, στην οδό Ιεζεκιήλ 38, καθώς σε κάποια άλλα σημεία της πόλης όπου υφίστανται ανάγκη.

Τέλος, επισημάνθηκαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους στην πόλη της Καρδίτσας (προσβασιμότητα, αθλητικές δραστηριότητες, παιδικές χαρές για ΑμεΑ κλπ). Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τα όσα συζητήθηκαν, ώστε να γίνει η Καρδίτσα μια ευχάριστη επιλογή για όσους ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ αλλά και όσους θέλουν να την επισκεφτούν.




Total
0
Shares
Previous Article
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Νίκος  Γ. Καραγιάννης: Αρνήθηκα την πρόταση του Περιφερειάρχη να συνεχίσω ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και θα παραμείνω απλός Περιφερειακός σύμβουλος.

Next Article
Αποτελέσματα ελέγχων Rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία το Σάββατο 22/1/2022 – Καταγράφηκαν 206 θετικά κρούσματα covid19