Συνάντηση Δημήτρη Παπακώστα με Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Share

Συνάντηση Δημήτρη Παπακώστα με Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Τηρώντας τα πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/9, συνάντηση μας με τον φίλο Υπουργό Δικαιοσύνης & Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα, στο Υπουργικό γραφείο της Μεσογείων.

Παρά το βαρύ πρόγραμμα του, ο Υπουργός διέθεσε χρόνο για μια ‘εφόλης της ύλης’ ανταλλαγή απόψεων [Τοπικά θέματα – Πανδημίας – Δικαιοσύνης].

• Ο Κ. Τσιάρας επαναβεβαίωσε όσα είπε, προ ημερών, για τη θετική πορεία του δίκαιου αιτήματος, αυτού της Ασφαλτόστρωσης του δρόμου “Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας – Ρόγκια- όρια Ευρυτανίας” – 6 χλμ, που θα συνδέσει τον ενιαίο χώρο των Αγράφων/Θεσσαλικών – Ευρυτανικών.

• Είναι σε τακτική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιο, οι οποίοι είναι και οι καθύλην αρμόδιοι.

Του τονίσαμε: “Οι Δημότες περιμένουν σύντομα τα ευχάριστα τελικά νέα!”

• Θέσαμε και το θέμα της επικαιροποίησης του προϋπολογισμού της οριστικής μελέτης – μετά και την ολοκλήρωση των Περιβαλλοντικών – για το δρόμο ‘Αργύρι Αχελώου – Όρια Αιτωλοακαρνανίας (5 χλμ)’.
Ώστε η ισχυρή Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποκτήσει παντού, σε όλες τις Διαπεριφερειακές συνδέσεις άσφαλτος, ασφαλής προσβασιμότητα!

• Δήλωσε ότι με επιμέλεια του Τοπικού Αντιπεριφερειάρχη και ΔΤΕ Καρδίτσας, όπως έγινε πρόσφατα για το οδικό τμήμα Ρογκίων, θα γίνει και στη δεύτερη αυτή Διαπεριφερειακή σύνδεση.

• Εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση της Πανδημίας, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία με τη γνώμη των Ειδικών.

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

“Στο Ισραήλ …νέο γενικό lockdown….Η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά, χάρι στην υπευθυνότητα και συνειδητή πειθαρχία των πολιτών και τις ορθές πολιτικές “…

• Μιλήσαμε για το έμφραγμα που προκαλείται στο χώρο των Δικαστηρίων εξαιτίας των δίωρων αποχών των Δικαστικών Υπαλλήλων…
Τους κινδύνους για Δικαστές- Δικηγόρους – Πολίτες λόγω συνωστισμού…

* Θυμήθηκαμε τα καλά χρόνια, χωρίς μάσκες και … αποστάσεις, τα παραδοσιακά πανηγύρια και τα….”κλάματα” στις όχθες Αχελώου ποταμού, στο ομώνυμο Φεστιβάλ, την Ολυμπιακή χρονιά του 2004!!!

* Μαζί μας και ο στενός συνεργάτης του Υπουργού, Αργιθεάτης Νομικός, Κώστας Μακρυγιάννης (από Φουντωτό Ανατολικής).

Δημήτρης Παπακώστας

Δείτε επίσης