Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Δημάρχου Σοφάδων με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας Α.με.Α

skarlos AMEA

Συνάντηση Δημάρχου Σοφάδων με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας Α.με.Α

Συνάντηση με μέλη της Διοίκησης του «Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας Α.με.Α»   είχε την Τετάρτη 25/5 ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Αγραφιώτη, τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Αγναντόπουλο και την ταμία κ. Ελένη Ζαχαρή, διαπιστώθηκε το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σοφάδων και Νομαρχιακού Σωματείου ΑΜΕΑ  αλλά και η άμεση ανταπόκριση σε κάθε προκύπτουσα ανάγκη.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, με τα μέλη του Σωματείου να αναγνωρίζουν   τα θετικά βήματα που έχουν γίνει από πλευράς   Δήμου τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες που έχει ήδη δρομολογήσει ​​ ο Δήμος Σοφάδων όπως η πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στο χώρο του ΚΤΕΟ.

Ο κ. Σκάρλος προανήγγειλε μάλιστα την αύξηση του ορίου εισοδήματος σχετικά με τις οικογένειες ΑΜΕΑ που δικαιούνται μειωμένα δημοτικά τέλη (50%) ενώ θα γίνει   αξιολόγηση με την αρμόδια υπηρεσία για  το αίτημα που κατατέθηκε από πλευράς Δ.Σ για δημιουργία ειδικής θέσης στάθμευσης για​​ ΑμΕΑ επί της οδού Πλαστήρα.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάθεση κοινών προτάσεων και την αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών εγκαταστάσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι την στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Νομαρχιακού Σωματείου.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε κατά τη συζήτηση πως «οι Υπηρεσίες του Δήμου και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουν να παρέχουν κάθε βοήθεια και στήριξη στους ανθρώπους με αναπηρία και στις οικογένειες τους, με στόχο την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας και κατ΄επέκταση τη βελτιώση της ποιότητας ζωής τους μέσα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας».




Total
0
Shares
Previous Article
diktyo idrefsis Pamisou dimou Mouzakiou

Δήμος Μουζακίου: Σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης αποκτά η Δ.Ε. Παμίσου

Next Article
antiplimmiriko

Αντιπλημμυρική προστασία οικισμού τσιγγάνων-Ρομά στο Δήμο Σοφάδων