Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Δημάρχου Πύλης με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Συνάντηση Δημάρχου Πύλης με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

 

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντή Γκίκα.

Είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν για τις δράσεις της Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, ανά τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Πύλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι απόδημοι Θεσσαλοί πατριώτες είναι δυο φορές Έλληνες και Θεσσαλοί. Γιατί ενώ ζουν μακριά από την Πατρίδα δεν ξεχνούν ποτέ τις παραδόσεις, δεν ξεχνούν ποτέ την καταγωγή τους. Δεν ξεχνούν ποτέ το Χωριό τους, την Εκκλησία, τα ήθη και τα έθιμα. Όπου και αν βρίσκονται. Στην μακρινή Αυστραλία, στον Καναδά, στη Γερμανία ή στην Αμερική.

Στην εποχή που περνάμε τώρα, στην εποχή του γκρίζου και της κρίσης έχουμε ανάγκη από την στήριξη τους. Γιατί μόνο ενωμένοι θα δούμε το φώς να σκίζει τι σκοτάδι. Και βέβαια πρέπει η Πατρίδα μας να αναγνωρίσει την προσφορά των αποδήμων Θεσσαλών του Εξωτερικού και να δώσει επί τέλους το δικαίωμα της ψήφου. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη».

Από την μεριά του ο κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την με κάθε τρόπο στήριξη του σε όλες τις κινήσεις της Συνομοσπονδίας.

Προσκάλεσε τον ίδιο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Νυρεμβέργη, στις 6 Ιουλίου 2019.

Αναφέρθηκε στην δυνατότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι απανταχού Θεσσαλοί να κάνουν μικρά θαύματα, άμα στήσουν σωστές γέφυρες επικοινωνίας. Τόνισε το γεγονός ότι υπάρχουν απόδημοι Θεσσαλοί που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και στον Δήμο Πύλης ιδιαίτερα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Πύλης κ.κ. Λαμπρινή Οικονόμου και Κωστάκης Αθανάσιος.

maravas gkikas

maravas gkikas 1




Total
0
Shares
Previous Article

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Next Article
Θεοφάνεια στην Τοπική Κοινότητα Καστανιάς

Θεοφάνεια στην Τοπική Κοινότητα Καστανιάς